Tipy do kuchyně

Vaření je zábava! Především tehdy, když všechny přístroje správně fungují a produkty jsou prvotřídní kvality. V této rubrice naleznete vše pro snadnější vaření s ještě větším požitkem: podrobné informace o potravinách, užitečnou bylinkovou abecedu, praktické tipy ohledně výživy, mezinárodní kuchyňskou klasiku i pokyny týkající se zvláštní výživy miminek a malých dětí.

Christian Jung/Adobe Stock

Tipy ohledně výživy

Je bílá mouka skutečně nezdravá? Jak mohou hořčiny prospět vaší postavě? Proč je vláknina důležitá pro naše tělo? Co dělat, když moje dítě u jídla pořád říká „To mi nechutná“? A proč jí unavení lidé víc než ti dobře vyspaní? Výživové tipy našich odborníků ukazují, jak je zdravé stravování snadné a že při něm nemusí přijít zkrátka ani naše chuťové buňky.

K tipům ohledně výživy
teen00000 - stock.adobe.com

Abeceda potravin

Čím se liší sladké brambory (batáty) od jiných brambor? Proč se musí zelené fazolové lusky povařit? K čemu se hodí papája? Jaký je rozdíl mezi chobotnicí, sépií a olihní? Proč je marocký arganový olej tak mimořádně hodnotný? V naší abecedě potravin se dopátráme jejich podstaty a vysvětlíme si, odkud pocházejí i jak se připravují – a to vše s praktickými příklady.

Abeceda potravin
Adobe Stock

Malé děti

Příprava zdravých pokrmů pro miminka i předškoláky s využitím parní trouby Miele

Konečně vyrůst a moci objevovat svět – k tomu je v prvních letech života velmi důležitá kombinace pohybu, lásky a vyvážené výživy. Dětská strava by také samozřejmě měla být chutná, pestrá
a zdravá.

Vaření pro malé děti