Jsou bohaté na vitamíny, minerály, stopové prvky a vlákninu. A jejich četné sekundární rostlinné látky posilují náš imunitní systém, snižují hladinu cholesterolu, potlačují záněty a bojují proti virům a bakteriím.
Maliny obsahují minerální látky jako je železo, draslík, fosfor a hořčík, které podporují tvorbu kostí. Vláknina pektin, která se v hojné míře vyskytuje také v ostružinách, podporuje trávení.
Rovněž černý rybíz je bohatý na minerály: železo, vápník a draslík nejen posilují srdce a krevní oběh, ale také imunitní systém a podporují tvorbu kostí. Vysoký obsah vitaminu C a E napomáhá lepšímu soustředění. A podobně jako borůvky také napomáhá krvetvorbě.
Angrešt obsahuje spoustu vitaminu C, draslík, vápník, křemík a hořčík a zajišťuje tak lesklé vlasy a silné nehty. Díky vysokému obsahu vitaminu C a kyseliny listové jsou jahody zvláště vhodné jako výživa pro těhotné a novopečené maminky. A v neposlední řadě: zejména červené hroznové víno je bohaté na antioxidanty, které jsou prevencí arteriosklerózy.