Kyle Connaughton

Zachytit jedinečnost okamžiku

Přestože je Kyle Connaughton špičkový šéfkuchař, vyznamenaný 3 michelinskými hvězdami, je také velice přátelský. Miluje zahradničení, vaří, protože ho baví dělat ostatním radost, a je bezmezně fascinován japonskou kuchyní. Rozvinout svoji kreativitu pro něj znamená nikdy neusnout na vavřínech.

  

S čím vaří

Inovativní funkce

Konvektomat

Vařte pokrokově

Indukční varná deska

Vařte chytře

Pečicí trouba

„Život je moc krátký na to, aby člověk ustrnul ve své komfortní zóně. Je třeba sám sobě připravovat neustálé výzvy.“

Kyle Connaughton, šéfkuchař oceněný 3 michelinskými hvězdami

Jako majitel a šéfkuchař restaurace Single Thread v Sonoma County ve státě Kalifornie se Kyle svým surovinám skutečně věnuje – od jejich zrodu až po prezentaci na talíři. Zeleninu pěstuje na své farmě o rozloze 2 hektarů a po sklizni ji čerstvě připravuje ve své kuchyni. Dokáže tak vystihnout jedinečnost okamžiku a svojí tvorbou hostům zprostředkovat kouzlo prchlivého spojení „tady a teď“.

 

      

Spojení Kalifornie a Japonska

„Při aranžování pokrmu a pro velmi jemné práce v kuchyni používám zásadně jídelní hůlky, protože mám rád jejich přirozený rytmus, jejich lehkost. Obecně používám málo vysoce specializovaného a vysoce funkčního kuchyňského náčiní.“

Lásku k japonské kultuře objevil Kyle už ve věku 9 let, když pravidelně doprovázel svého otce na zaoceánských služebních cestách na tyto vzdálené ostrovy. Spolu také často jídávali v japonských restauracích v Los Angeles a stále se vraceli do Japonska, aby lépe poznali kulturu a kuchyni této země. Inspirován těmito zkušenostmi začal Kyle svoji kariéru v japonských restauracích, navštěvoval jednu z nejrenomovanějších japonských kuchařských škol a dokončil si vzdělání v Japonsku, než se nakonec přesunul dokonce až na Hokkaidó.

Setkání šéfkuchaře s umělcem 

Kyle a Azuma

Jeho blízký vztah k přírodě a k japonské kultuře stačily k tomu, aby si Kyle a umělecký aranžér květin Azuma Makoto okamžitě rozuměli. „Spolupráce s jinými umělci a uměleckými specialisty je pro nás kuchaře velmi inspirativní,“ říká Kyle. „Mezi Azumovým florálním a naším kulinářským světem je tolik paralel.“

 

Decentní elegance – práce s konvektomatem

Konvektomat oba tvůrce inspiroval k tomu, aby z několika prostých surovin vytvořili mimořádný počin. Kyle dal tedy dohromady nejrůznější druhy zeleniny a se záměrnou jednoduchostí je zkombinoval s dokonalým kouskem ryby. Až geniálně jednoduchý, ale přitom výjimečný pokrm.

Zjistěte více o konvektomatu

Základem byl sós z tofu, avokáda a bylinek, který vzájemně propojil jednotlivé druhy zeleniny a rybu. Kyle se soustředil na precizní přípravu každého jednotlivého kousku, a tak se mu podařilo, aby spolu všechny rozdílné chutě a vůně příjemně ladily.

„Neustále hledáme nový kreativní impulz – co by bylo skutečně inovativní? Co bychom mohli vytvořit, co ještě nikdo nikdy dříve neviděl?“

 

 

Pro jedinečnost okamžiku – práce s celoplošnou indukcí

„Co mi na této indukci připadá tak skvělé, je to, že na ní člověk může dělat tolik různých věcí najednou. Dosud jsme neměli takové technologické možnosti, díky nimž bychom se mohli v kuchyni pohybovat s takovou elegancí a lehkostí – a přesně to v kuchyni hledáme“, vysvětluje Kyle. „Výsledkem je momentka dne, to nejlepší z toho, co nám sezóna dala, to vše rozděleno do mnoha malých pokrmů. Výtvor, v němž je cítit každá chuť a vůně, kdy je každá část připravována přesně tak dlouho, jak je potřeba, a který je umělecky prezentován.“

 

Teď je řada na vás

Připravit, pozor, vařit!

Objevte další příběhy

Helena Rizzo

Tato neuvěřitelně talentovaná šéfkuchařka z Brazílie poskládá z každé ingredience, která se jí dostane do ruky, celý příběh.

Azuma Makoto

Tento renomovaný umělec z Japonska inspiroval naše šéfkuchaře ke skutečně vrcholné kreativitě.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu je kuchařka vyznamenaná michelinskou hvězdou s jedinečným stylem vaření a neobyčejným životním příběhem.

Objevte nový svět vaření s generací 7000: pečicí trouby, indukční varné desky, kávovary a mnohem více.

Miele. Kvalita, která předběhla svou dobu

Na začátek stránky