Výroba a technologie

Expanze výroby, nové kompetence a technologie kladou vysoké nároky na zachování špičkové kvality výrobků, logistické dispozice a bezvadný stav strojního zařízení. Konstrukce a vývoj nás posouvají k úspěšným zítřkům dle firemní filozofie "být vždy lepší".

Interní logistika

Pro řízení logistiky využíváme kombinaci moderního řídicího systému SAP a klasické osvědčené metody štíhlé logistiky za podpory BPM (Business Process Management) řešení.

Pro co největší efektivitu skladování  používáme velkokapacitní poloautomatický skladový systém řízený vlastním WMS, jenž je součástí našeho BPM řešení, které nám mimo elektronického výrobního i nevýrobního kanbanu pomáhá řídit i externí sklady a také  supermarkety se systémy zásobování JIT i JIS.

Lean logistika

Systém WMS využíváme mimo jiné i pro řízení interního zásobování výroby materiálem pomocí pravidelných interních milk-run okruhů. Pro převoz materiálu používáme tahače a podvozky, na kterých je materiál po celou dobu umístěn, čímž zvyšujeme přepravní kapacitu.

V interní logistice jsou zavedeny štíhlé metody logistiky počínající nivelizovanou výrobou, dále používáme kombinaci pevného i chaotického skladování, což umožňuje jednoduchou implementaci papírových i elektronických kanbanových karet, které slouží k návozu materiálu a také k řízení výroby.

Externí logistika

Systém SAP využíváme především pro řízení externí logistiky, kde jsou zavedené pravidelné milk-run okruhy. Ty jsou nakombinovány pro více dodavatelů pro svoz materiálů a odvoz obalů zpět k nim. Pro přepravu materiálu a hotových výrobků používáme především výměnné nástavby, ale také klasické návěsy.

Kontakt

Miele technika s.r.o.
Šumperská 1348 
783 91 Uničov

Tel: +420 587 071 100 
Fax: +420 587 071 110 
E-mail: miele.technika@miele.cz