Výroba a technologie

Expanze výroby, nové kompetence a technologie kladou vysoké nároky na zachování špičkové kvality výrobků, logistické dispozice a bezvadný stav strojního zařízení. Konstrukce a vývoj nás posouvají k úspěšným zítřkům dle firemní filozofie "být vždy lepší".

Být "vždy lepší" než konkurence

Žijeme technikou. V duchu motta "Immer Besser" navrhujeme, stavíme a pečujeme o stroje a zařízení. Robotika, Mechatronika, Průmysl a Údržba 4.0, Digitalizace – to všechno jsou oblasti, kterými pokrýváme celý životní cyklus stroje od jeho návrhu, přes integraci do výroby, údržbu, až po jeho vyřazení.

PTM – Production technology and maintenance

 

 

 

Konstrukce strojů a automatizace

Pro naši výrobu zajišťujeme výstavbu strojů z pohledu designu, automatizace a robotizace. Z hlediska životního cyklu stroje řešíme jednotlivé časové úseky strojního zařízení od návrhu přes uvolnění do provozu až po jeho vyřazení z hlediska stáří a nákladů na provoz.

Technologie

S rostoucí kapacitou výroby nám přibývají technologie. Tváříme plech, svařujeme, pájíme, zpracováváme plasty. Máme i další speciální technologie jako jsou pasivace povrchu, nanášení PUR těsnění či technologie šroubových spojů. Při návrhu produktu a odhalování problémů používáme nejmodernější metody jako jsou chemické analýzy a počítačové simulace.

TPM

Total productive maintenance (TPM) je naším standardem štíhlé údržby. Týmy údržby a výroby hledají co nejjednodušší způsob zlepšení stavu strojů a snaží se odstranit příčiny časových ztrát a prostojů strojního zařízení. TPM realizujeme prostřednictvím pěti stupňů: zajištění pořádku na pracovišti 6S, sdílení a řízení informací o stavu strojů v informačním systému SAP, periodická údržba, široké spektrum moderních prvků technické diagnostiky, analýza příčin poruch strojů pomocí nástrojů FMEA, FTA a Ishikawa.

Průmysl 4.0

Průmysl 4.0 kombinuje reálný svět výroby s virtuálním světem informační a komunikační technologie. Cílem je dosáhnout větší individuality a flexibility ve výrobě. Použitím inteligentního řešení získáme jedinečně konfigurovatelné výrobky za přijatelnou cenu. Pomocí decentralizované, samostatně organizované výroby docílíme základních systémových změn. Výrobní systémy budou komunikovat přímo s výrobky a určovat, jakou výrobní fázi musí polotovar absolvovat.

Kontakt

Miele technika s.r.o.
Šumperská 1348 
783 91 Uničov

Tel: +420 587 071 100 
Fax: +420 587 071 110 
E-mail: miele.technika@miele.cz