Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 12/2019

  • AutoDos s PowerDiskem: maximální komfort, vynikající mycí výkon
  • M Touch u plně vestavných modelů

Miele slibuje bezprecedentní svobodu při mytí nádobí – díky systému AutoDos s integrovaným PowerDiskem. Systémové řešení, které je na trhu jedinečné, automaticky dávkuje mycí prostředek a používá speciálně vyvinutý práškový granulát. Kromě toho mohou být nové myčky nádobí ovládány a různě naprogramovány prostřednictvím mobilní aplikace. Kromě vkládání a vyjímání nádobí a občasné výměny PowerDisku zvládne vše ostatní spotřebič sám. Optimalizovány byly také koše a příborová zásuvka. Miele již představilo myčky nádobí G 7000 na veletrhu IFA 2018 jako ochutnávku nové generace vestavných spotřebičů, nyní jsou již tyto inovativní přístroje na trhu.

PowerDisk lze snadno a rychle vložit na určené místo na vnitřní straně dvířek – mycí prostředek se automaticky dávkuje během programu. Měří asi 15 cm v průměru, méně než 4 cm na výšku a při provozu během otočení o 360º dávkuje předem určené množství práškového prostředku do prostoru myčky. Systém automaticky dávkuje přesné množství, které odpovídá zvolenému programu. Zvláště v programu „Automatika“ závisí dávkování na stupni znečištění, který je určen senzorem. Při větším znečištění je dávka větší, při méně špinavém nádobí je až o čtvrtinu menší. Když je spuštěn program „Standardní 60 °C“, PowerDisk vystačí průměrně na 20 mytí, což odpovídá přibližně měsíčnímu používání
v běžných podmínkách domácnosti.

PowerDisk myje výkonně a zároveň šetrně

Pro velmi dobré výsledky mytí, které jsou potvrzeny srovnávacími měřeními nezávislého institutu, je PowerDisk značným přínosem. Formule je pečlivě přizpůsobena modelu G 7000 s funkcí AutoDos a zajišťuje výkonné, a přitom šetrné mytí. Rychle rozpustný práškový granulát obsahuje speciální enzymy pro účinné mytí i při nízkých teplotách, aktivní kyslík pro důkladnou čistotu a svěžest, enzymy pro ochranu stříbra a skla, ale také sůl a leštidlo. Speciální ochrana proti vlhkosti a teplu zaručuje konstantní kvalitu a konzistenci po celou dobu životnosti PowerDisku. Navíc má G 7000 klasickou dvoukomorovou přihrádku ve dveřích, kterou lze v případě potřeby naplnit běžnými mycími prostředky, jako jsou tablety nebo prášky.

Rozšířená aplikace pro pohodlné programování

Všechny modely G 7000 se systémem AutoDos lze propojit přes Wi-Fi a ovládat pomocí mobilní aplikace. Uživatel může např. odkudkoliv svou myčku nádobí
G 7000 zapnout, zastavit, prostřednictvím chytrého telefonu aktivovat programy
a funkce nebo zkontrolovat množství mycího prostředku.

Usnadnění v každodenním náročném životě, který může být u zaměstnaných lidí nebo ve velkých domácnostech rozplánován na minuty, přináší funkce AutoStart. Vzhledem k tomu, že mycí prostředek je v myčce nádobí vždy k dispozici díky systému AutoDos, lze spotřebič naprogramovat tak, aby se spustil pravidelně ve stejnou dobu, např. každé ráno v 9 hodin. Je možné také naprogramovat různé časy spuštění, například jeden pro pracovní dny a druhý pro víkendy, s možností nastavení různých programů. Systém spolupracuje s uživatelem: pokud nebyl přístroj otevřen mezi dvěma plánovanými starty, myčka se nespustí. Kromě toho může uživatel iniciovat další spuštění, pokud je na cestách, nebo naopak pozastavit naprogramované spuštění. Všechny možnosti programování lze provést pomocí aplikace Miele@mobile.

M Touch nyní i pro plně vestavné modely

Další premiérou je také ovládání M Touch s barevným dotykovým displejem, kterým lze ovládat vestavné spotřebiče pomocí chytrého telefonu, i pro plně vestavné myčky nádobí. Ovládání M Touch má brilantně zářivý displej s ikonami
a textem a nabízí intuitivní ovládání přímým stisknutím, nebo přejetím po displeji, což je typické pouze pro Miele.

Miele také vylepšilo již tak vynikající komfort při plnění myček nádobí pro ještě větší odolnost a další možnosti nastavení. Jeden příklad za všechny: v horním koši je nyní každý druhý trn v řadě sklopný, takže misky na cereálie nebo na dezerty mohou být umístěny ve vodorovné poloze, a tak i snadněji umyty. K dispozici jsou také další držáky a silikonové podložky pro bezpečné a proti skluzu zabezpečené umístění sklenic, šálků a misek nebo lehčího plastového nádobí.

Novou 3D MultiFlex zásuvku charakterizuje jeden obzvláště užitečný detail: pravou boční část lze snížit, a tím pádem sem můžete umístit nejen příbory, ale také drobné nádobí, jako jsou například malé šálky na espresso. Nastálo snížená středová část může pojmout větší příbory, jako například velké naběračky na polévku. Levou část lze i nadále vodorovně posouvat  a umožňuje bezpečné umístění například pro sklenice na dlouhé stopce.

Kvůli péči o přírodní zdroje byl navržen zcela nový systém cirkulace vody se spotřebou od 6 litrů a s třídou energetické účinnosti „A +++ minus 10 procent“. V nabídce zůstává osvědčené vybavení Miele, jako je program QuickPowerWash (mycí výkon A za 58 minut), LED osvětlení interiéru (BrilliantLight) nebo otevření dveří lehkým poklepáním (Knock2open).

Stáhnout ve formátu PDF

Popis Stáhnout
Nové myčky nádobí G 7000 s dávkovacím systémem AutoDos

Nové myčky nádobí G 7000 značky Miele nabízejí výjimečný výkon a pohodlí díky automatickému dávkovacímu systému AutoDos s integrovaným PowerDiskem. Myčky nádobí jsou připojené do sítě prostřednictvím Wi-Fi a lze je ovládat pomocí mobilního telefonu. Nová funkce AutoStart nabízí naprostou svobodu, protože umožňuje pravidelný start v předem určených časech.

PowerDisk se nachází ve speciálně navrženém zařízení na vnitřní straně dvířek

PowerDisk se nachází ve speciálně navrženém zařízení na vnitřní straně dvířek a lze ho snadno a rychle použít. Dávkování mycího prostředku se provádí automaticky při otáčení o 360º během programu.

M Touch v plně vestavných myčkách nádobí

Premiéra pro M Touch v plně vestavných myčkách nádobí. Programy lze upravit stiskem nebo přetažením po displeji – jednoduché a intuitivní.