Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 06/2024

Miele je partnerem beachvolejbalových šampionů na cestě za olympijským snem
Brno, 19.4. dubna 2024


Společnost Miele, výrobce prémiových přístrojů pro domácnost a profesionální provozy, oznamuje partnerství s beachvolejbalovými mistry světa Ondřejem Perušičem a Davidem Schweinerem. Tento sehraný tým bude bojovat o medaile na letošních olympijských hrách v Paříži přímo pod ikonickou Eiffelovou věží. Miele bude při tom jako jejich oficiální partner ve spolupráci se společností DATART a Českým volejbalovým svazem.


Spolupráce s Ondřejem a Davidem je přirozeným vyústěním našeho závazku
k perfekcionismu ve všem, co děláme," říká Josef Jelínek, generální ředitel Miele pro ČR a SR. „Ve spojení s oběma talentovanými sportovci vidíme odraz našich vlastních hodnot – dokonalost, spolehlivost a neustálé hledání inovací. Jsme nadšeni, že můžeme být součástí jejich cesty a podporovat je v centru světového sportovního dění ve spolupráci se společností DATART, která je pro nás dlouholetým partnerem.


Pokud jde o inovace a kvalitu, je Miele vždy o krok napřed – stejně jako Ondřej Perušič a David Schweiner ve světě beachvolejbalu. Spolupráce s oběma sportovci představuje perfektní soulad, protože obě strany sdílejí stejnou vášeň pro dosahování perfektních výsledků a souhru v každém detailu. Spojení je víc než samozřejmé – značka Miele totiž nabízí komplexní péči o prádlo v podobě praček, sušiček a pracích prostředků, které zajišťují optimální výsledky a výdrž materiálů i po náročných sportovních výkonech. V roce 125. výročí založení firmy se v produktové nabídce objeví i speciální jubilejní modely praček a sušiček.


„V Miele si uvědomujeme, že každý úspěch je výsledkem pečlivé přípravy, tvrdé práce, a nekompromisní kvality – stejně jako v beachvolejbalu a sportu obecně," říká Josef Jelínek a dodává: „Naši zákazníci, stejně jako fanoušci obou sportovců, vždy očekávají ty nejlepší výsledky. Ať už jde o péči o prádlo nebo další domácí každodenní aktivity, můžete se spolehnout, že v Miele získáváte partnera,
o kterého se můžete vždy spolehlivě opřít
.”

Společnost Miele si, stejně jako její noví ambasadoři, stojí za kvalitou a výkonem, které přináší. Když se tyto dva světy spojí, nemůžeme očekávat nic jiného než výjimečné úspěchy. Sledujte s námi cestu sehraného týmu za olympijským snem – my budeme rozhodně fandit s každým servisem, bodem i každou smečí.
Miele spolupracuje i s dalšími inspirativními osobnostmi, které jsou špičkami ve svých oborech. Patří mezi ně i snowboardistka a alpská lyžařka Ester Ledecká, šéfkuchař a podnikatel Zdeněk Pohlreich nebo Kristína Nemčková, vítězka 3. řady oblíbené soutěže MasterChef.


Kontakt pro média:  Mariana Pohlová PR manager
                                E-mail: pohlova@kpa.cz
                                Tel.: +420 724 351 554
                                 www.kpa.cz
___________________________________________________________________
Miele v České republice

Miele ČR zahrnuje dvě společnosti – obchodní část a výrobní závod v Uničově. Firma Miele, spol. s r. o., byla založena v červenci 1991 v Brně. Začínala s pouhými pěti spolupracovníky, kteří se zabývali prodejem zemědělské techniky, spotřebičů pro domácnost i profesionálních přístrojů. Historie Miele v oblasti zemědělské techniky a profesionálních přístrojů (především laboratorní myčky) však sahá ještě před rok 1989. Centrála firmy sídlí od roku 1991 v Brně (od roku 2010 ve Spielberk Office Centre).
O zákaznický komfort se stará vlastní značkový servis firmy i rozsáhlá síť ověřených obchodních partnerů, jako jsou architektonické ateliéry, kuchyňská studia nebo sítě obchodů s elektronikou a bílou technikou.
V roce 2004 byl otevřen výrobní závod Miele v Uničově jako jediný závod koncernu Miele v České republice. Společnost se zde soustředí na výrobu a montáž přístrojů v oblasti péče o prádlo a nádobí, které se vyvážejí do celého světa.

Generálním ředitelem Miele ČR a SR je Josef Jelínek.
 
O společnosti Miele
Společnost Miele založili v roce 1899 technik Carl Miele a obchodník Reinhard Zinkann jako rodinný podnik na výrobu odstředivek mléka. Ve své dlouhé historii se firma nesoustředila jen na výrobu přístrojů pro domácnost, ale v jejím portfoliu byly kdysi i automobily, ruční vozíky, kola nebo motorky. Firemním mottem je od počátků „Immer besser – Vždy lepší“.
Dnes patří Miele k předním světovým dodavatelům prémiových domácích přístrojů pro oblasti vaření, pečení, vaření v páře, chlazení/mrazení, přípravy kávy, mytí nádobí, praní a péči o podlahy. Kromě toho nabízí myčky nádobí, pračky a sušičky pro průmyslové použití a také čisticí, dezinfekční a sterilizační zařízení pro zdravotnická zařízení a laboratoře. Společnost má osm výrobních závodů v Německu, po jednom závodě v Rakousku, České republice, Číně, Rumunsku a Polsku a také dva závody italské dceřiné společnosti Steelco Group, která se zabývá zdravotnickou technikou.
Společnost Miele je zastoupena v téměř 100 zemích / regionech prostřednictvím vlastních prodejních společností nebo dovozců. Hlavní sídlo rodinné firmy vedené čtvrtou generací se nachází v Gütersloh ve Vestfálsku
Stáhnout ve formátu PDF