Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 06/2019

- Generace 7000: čtyři designové řady a tři barevné světy jsou vhodné pro každý styl vybavení
- Vedoucí designér Enslin: „Žádný zákazník už nechce číst návody k obsluze“

Jasné tvary, vysoce kvalitní materiály, vynikající zpracování a intuitivní ovládání: to jsou prvky koncepce designu generace 7000, provedené
ve čtyřech nově navržených řadách a třech barevných světech, stejně jako
ve verzi s prvky z nerezové oceli. Miele tak nabízí odpovídající řešení
pro jakýkoli styl interiérového designu, které se buď diskrétně integruje
do okolního prostředí, nebo výrazně vynikne. Ovládání spotřebičů bylo pečlivě zrevidováno a nyní je ještě lépe přizpůsobeno sobě navzájem
– pro maximální intuitivnost ovládání a bezproblémovou kombinovatelnost přístrojů.

Pro vedoucího designéra Miele Andrease Enslina jsou snadnost obsluhy a jednota konceptu ovládání prioritou. Snadnost proto, že vaření je velmi kreativní, ale také komplexní proces sám o sobě, který není možné rušit kvůli nevyhnutelnosti provozních kroků nebo hledání v uživatelských příručkách. A díky jednotě designových řešení spotřebiče umožňují, tak jak je pro značku Miele typické, vysoce kvalitní a konzistentní celkový zážitek.

„Uživatel si musí zvyknout pouze na jednu filozofii provozu, a i ta je pokud možno co nejjednodušší. Od uspořádání tlačítek přes displeje, barvy a symboly až po navigaci v menu – souhra těchto prvků tvoří jedinečný designový obraz značky Miele,“ říká Enslin. Minimalistický design generace 7000 současně podtrhuje ještě větší podíl skla a výrazně menší množství nerezové oceli, což vyjadřuje pro Miele typickou nadčasovou eleganci.

Kombinace jako odlité z jednoho kusu

Nový design generace 7000 ukazuje své silné stránky především tam, kde samotná pečicí trouba není jediným ústředním prvkem v kuchyni: ať jsou kombinace s jinými spotřebiči v jakémkoli uspořádání (nad sebou, vodorovně,
do čtverce nebo do tvaru T), vždy působí velmi jednotně. Je to dáno i jednotnou strukturou ovládacích panelů, konzistentním vedením linií a vždy centrálně umístěným kvalitním displejem s bílým textem. Jemným detailem v tomto kontextu je, že modely s ovládáním „M Touch“ mohou měnit vzhled displeje – na bílém pozadí lze zobrazit černý text. Výlučné používání senzorových funkčních kláves, umístěných ve stejných místech u všech typů zařízení, je také jednotné. Kromě několika modelů v nižší třídě jsou otočné voliče a tlačítka minulostí. „Hodně práce jsme věnovali odstranění všech přebytečných detailů,“ říká Enslin. Integrovaný design generace 7000 má navíc tu výhodu, že dokonce i varianty s různou úrovní vybavení k sobě navzájem dobře ladí.

Individuální řešení pro současné styly vybavení

S generací 7000 Miele reaguje nejen na rostoucí potřebu lidí po jednoduchosti, ale také jejich různé preference v interiérovém designu. Za tímto účelem vytvořilo designérské centrum Miele návrhy různých prostředí, jak by mohly vypadat u zákazníků. Výsledkem jsou čtyři individuální designové řady PureLine, VitroLine, ArtLine a ContourLine:

Se svou konzistentní horizontální orientací a vysokým podílem skla je řada PureLine vhodná pro čistý a moderní design interiéru. Charakteristickými prvky je střídmé použití nerezové oceli a kvalitní kovové rukojeti, vyfrézované z jednoho masivního bloku. Skleněná přední strana je provedena v barevné variantě obsidian černá. Dobře promyšlená geometrie linek umožňuje téměř jakoukoliv kombinaci spotřebičů řady PureLine.

Designová řada VitroLine nabízí mnoho prvků v provedení z nerezové oceli a je
k dostání v barvách obsidian černá, briliantová bílá nebo grafitově šedá. Je zde pevná kovová rukojeť v barvě zařízení a obsahuje stejně barevný, precizně zabroušený skleněný prvek. Svojí kvalitní povrchovou úpravou a střídmými konstrukčními prvky VitroLine harmonicky ladí s moderními kuchyňskými designy.
       
Ještě více jednolitá je řada ArtLine, která skvěle integruje spotřebiče do puristického prostředí, a je proto vhodná pro otevřenou kuchyni. Spotřebiče jsou dostupné v barvách obsidian černá, briliantová bílá a grafitově šedá. Jejich hladké sklopné skleněné čelní plochy se bezproblémově hodí do konceptu moderního městského životního prostředí. Dvířka se automaticky otvírají po lehkém poklepání.
 
V kontrastu k předchozím designovým řadám stojí ContourLine, jejíž design vyzdvihuje charakter spotřebičů a kvalitní technologie zařízení Miele. Konstrukci dominují takové detaily, jako je masivní kovová rukojeť z jednoho kusu, jejíž kontura je zopakována v kovovém rámu pod ní. Rámeček z nerezové oceli záměrně podporuje vyniknutí spotřebiče a jeho technologie. Skleněný ovládací panel je v barvě obsidian černá.

V generaci 7000 se Miele také stále více spoléhá na úsporné LED osvětlení
s dlouhou životností, které zajišťuje jasné světelné podmínky uvnitř spotřebičů.

Stáhnout ve formátu PDF

Popis Stáhnout
Vestavné spotřebiče Miele v designu VitroLine

Vestavné spotřebiče Miele v designu VitroLine, zde v barevném provedení grafitově šedá: kombinovaná parní trouba, kávovar, kompaktní trouba v kombinaci s mikrovlnnou troubou plus dva nahřívače a jedna vakuovací zásuvka jsou vším, co byste si mohli přát.

ContourLine

ContourLine od firmy Miele: Miele se zde záměrně spoléhá na vysoký podíl nerezové oceli. Spotřebiče jsou díky tomu v centru pozornosti.

Vestavné spotřebiče VitroLine

Vestavné spotřebiče VitroLine od společnosti Miele uspořádané ve tvaru T: charakteristickým rysem této konstrukční řady je vysoký podíl skla – zde v barvě obsidian černá – a kovová rukojeť se skleněným zábrusem v barvě zařízení.

Vše v briliantové bílé

Vše v briliantové bílé: tato sestava přístrojů sestává z trouby Dialog, kávovaru, pečicí trouby (zleva) a nahřívače v designové řadě VitroLine. Vše je dostupné také v barvách grafitově šedá a obsidian černá.

Design ArtLine bez rukojeti

Maximální redukce: vestavné spotřebiče Miele v designu ArtLine bez rukojeti, uspořádané ve tvaru čtverce a v grafitově šedé barvě.