Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 01/2024

Výkonný a flexibilní vysavač v moderním designu:
nový akumulátorový vysavač Duoflex HX1 od Miele

  • Snadná manipulace díky systému SpeedLock
  • Vysoce kvalitní designový koncept pro integraci do obytného prostoru

S vysavačem Duoflex HX1 nastavuje společnost Miele nové měřítko pro akumulátorové vysavače z hlediska designu a funkcí. Jako přístroj v základní cenové kategorii zaujme nejen barevným pojetím, ale také inovativními funkcemi, díky kterým se vysávání stane potěšením.

Vynikajícím a zároveň mimořádně praktickým detailem je systém SpeedLock*
s odpovídajícím nástěnným držákem. Zákazníci mohou přístroj jediným pohybem přeměnit z kompletního vysavače na praktický ruční přístroj: stačí stáhnout posuvný kroužek a během vteřiny uvolnit jednotku PowerUnit, která se skládá z motoru, baterie a prachové nádoby. Drobky na snídaňovém stole nebo pohovce tak rychle vysajete. S nástěnným držákem SpeedLock (v závislosti na modelu) je to ještě snazší: po vytažení jednotky PowerUnit z nástěnného držáku je okamžitě připravena k použití, zatímco sací trubice zůstává v držáku. Pro vysávání se sací trubicí se jednotka vysune z nástěnného držáku dopředu pomocí rukojeti. To znamená, že není třeba přístroj zdlouhavě přestavovat.

Za svůj čisticí výkon vděčí přístroj osvědčenému motoru Digital Efficiency
v kombinaci s účinnou monocyklonovou technologií Vortex. To vše je podpořeno novým 25 cm širokým a výkonným elektrickým kartáčem Multi Floor. Jeho kartáčový válec automaticky rozpozná podlahovou krytinu a na tvrdých podlahách sníží otáčky, čímž se šetří energie a prodlouží životnost baterie.

Lithium-iontová baterie se sedmi vysoce výkonnými články zvládne každodenní úklid bez námahy. Vysavač Duoflex s jednotkou PowerUnit tak dosahuje při samostatném provozu, bez elektrického kartáče a v minimálním nastavení výkonu až na 55 minut. V maximálním nastavení výkonu se sací trubicí a elektrickým kartáčem je to 12 minut - to stačí na přibližně 60 metrů čtverečních tvrdých ploch.

Duoflex HX1 pracuje s vysoce účinným dvoustupňovým filtračním systémem: v prvním stupni se v předfiltru oddělí hrubé a jemné nečistoty. Hrubé nečistoty se shromažďují v průhledné nádobě na prach, jemné nečistoty vstupují do druhého stupně filtru, kde jemný prachový filtr zadrží i ty nejjemnější částice. Tento filtrační systém zachytí 99,99 %** jemného prachu a zanechává v místnosti mimořádně čistý vzduch.

Pohodlné čištění filtru umožňuje osvědčená funkce ComfortClean: několikerým otočením víka filtru se částečky nečistot setřesou do nádoby. Tím se stále udržuje vysoký sací výkon spotřebiče a odpadá časově náročné čištění jemného prachového filtru, takže vysavač Duoflex je vždy připraven k použití. Při vyprazdňování prachové nádoby stačí stisknout tlačítko a nečistoty jednoduše a hygienicky vypadnou směrem dolů (funkce Twist2Open).

Duoflex HX1 zaujme nejen svým výkonem, ale také propracováním do nejmenších detailů. Nový barevný koncept odráží aktuální designové trendy a díky němu spotřebič zazáří v každém obytném prostoru. Ať už v elegantní kuchyni nebo v útulném obývacím pokoji – zákazníci tak mohou Duoflex začlenit do svého domova. K dispozici je ve čtyřech barevných variantách, které vyhoví každému vkusu. Dva základní modely nabízejí atraktivní vstupní cenu do segmentu akumulátorových vysavačů. Všechny modely s jejich funkcemi a barvami jsou shrnuty v následujícím přehledu.

*patentová přihláška EP3854281

**IEC 62885-4

 

Přehled vysavačů Duoflex HX1

Duoflex HX1 (základní model)

 

Vybavení

Rychlá změna z kompletního přístroje na ruční přístroj (SpeedLock); standardní nástěnný držák; držák příslušenství s třídílným příslušenstvím (sací štětec, hubice pro vysávání spár, hubice
na čalounění); monocyklónová konstrukce (technologie Vortex); Digital Efficiency Motor; elektrický kartáč Multi Floor; dvoustupňový filtrační systém; hygienické čištění filtru (ComfortClean).

Doba provozu

až 55 minut

Barevné provedení

Terra červená + bílá
Nordic modrá + bílá
Sunset žlutá + bílá

Duoflex HX1 Cat&Dog

 

Vybavení

Jako u základního modelu (bez standardního nástěnného držáku), navíc: nástěnný držák SpeedLock; ruční elektrický kartáč Electro Compact pro odstraňování chlupů domácích zvířat

Doba provozu

až 55 minut

Barva

Obsidian černá s vesmírnou šedou

Duoflex HX1 Total Care

 

Vybavení

Jako u základního modelu (bez standardního nástěnného držáku), navíc: nástěnný držák SpeedLock; ruční elektrický kartáč Electro Compact; univerzální kartáč; sada CarCare s flexibilní hubicí pro čištění štěrbin XL a prodlužením sací hadice.

Doba provozu

až 55 minut

Barva

Obsidian černá se zlatorůžovou