Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 32/2017

Nová generace profesionálních myček nádobí ProfiLine

Co dělat, když je špinavé nádobí během krátké doby opět potřeba a mytí
v myčce pro domácnost trvá příliš dlouho? Profesionálním provozům
zde pomáhají mimořádně rychlé přístroje nové konstrukční řady ProfiLine
od Miele Professional. S programem dlouhým pouhých 17 minut jsou tyto přístroje mnohem rychlejší než myčky pro soukromé použití. V záležitostech běžného komfortu ale nijak nezaostávají za myčkami pro domácnost. Tak jsou první volbou všude tam, kde je nutné umýt nádobí několikrát denně, např. v kancelářích, v živnostenských provozovnách, ale také ve velkých rodinách. Nové přístroje přichází na český a slovenský trh v lednu 2018.

Modely ProfiLine budou nabízeny jako volně stojící nebo podstavné přístroje
a také ve vestavné a plně vestavné verzi a budou tak bez kompromisů využitelné
v moderních kuchyňských zařízeních. „Design jejich košů odpovídá košům pro naše domácnostní myčky nádobí, komfort při jejich plnění je považován za měřítko,“ říká Tobias Landwehr, produktový manažer myček nádobí u prodejní společnosti Miele Německo. Všechny druhy nádobí a příborů – od rozměrných hrnců a servírovacích šálků až po choulostivé sklenice – se dají uložit pohodlně
a bezpečně. To zajišťují například výškově nastavitelné držáky sklenic FlexCare
ve spodním koši. Skleněnými vlákny vyztužený, nopový plast na horní straně poskytuje menším kusům (např. šálkům) bezpečné uložení. Pevnou oporu sklenicím na víno s dlouhou stopkou poskytuje silikonový polštář v přídržných otvorech FlexCare. Vysokou flexibilitu zajišťuje také řada žlutých FlexAssist značek, které se dají přemístit nebo odstranit jedním hmatem.

Pro ukládání příborů mohou zákazníci Miele volit mezi klasickým příborovým košem a patentovanou příborovou zásuvkou 3D+. Ta má dvě řady sklopných hrotů ve střední části, která se dá v případě potřeby snížit, aby se tam například uložila velká naběračka. Nové hroty poskytují dlouhým a úzkým kusům jako kuchařským nožům, příborům na salát nebo servírovacím lžícím bezpečnou pozici, ve které mohou být ze všech stran důkladně vyčištěny a usušeny. Kromě toho se boční prvky dají posunout dovnitř, takže pod nimi mají místo i sklenice na víno s dlouhou stopkou.

Osm mycích programů pro všechny druhy nádobí a příborů

K dalším atributům komfortu myček ProfiLine patří předvolba startu, vnitřní osvětlení LED a patentované sušení AutoOpen. Osm mycích programů, mj. speciálně pro plasty i sklenice, zajišťuje šetrné mytí všech druhů nádobí a příborů. Nové přístroje ProfiLine jsou vybaveny patentovanou funkcí Perfect GlassCare, s jejíž pomocí jsou sklenice čištěny zvlášť šetrně.

Enormní úspora času ve srovnání s klasickou myčkou nádobí pro domácnost
je umožněna souhrou čerpadla s ohřevem, přídavného průtokového ohřívače
a časově optimalizovaného řízení programů. Pro sušení si zákazník může zvolit dvě varianty: buď po skončení programu otevře dvířka a porcelán, sklo a příbory díky vysoké teplotě během několika minut samy uschnou, nebo aktivuje přídavné sušení AutoOpen, jímž se i u malých plastových kusů a v malých prohlubních dosáhne prvotřídního výsledku (plus 20 minut). Kvůli vysokému topnému výkonu je nutné trojfázové připojení a 400 V. Přesto nejsou výkon a hospodárnost v rozporu – nové myčky ProfiLine dosahují třídy energetické účinnosti A++

Všechny nové myčky nádobí ProfiLine mají integrovaný WiFi modul, takže se pomocí chytrého telefonu nebo tabletu dají zjistit podrobnosti k průběhu programu, u profesionálního použití přes novou aplikaci mielepro@mobile, u soukromého použití přes aplikaci miele@mobile. Když dochází čisticí prostředek, leštidlo nebo sůl, jsou uživatelé automaticky informováni. 

Stáhnout ve formátu PDF

Popis Stáhnout
Čisté nádobí za pouhých 17 minut – v kanceláři i doma.

Čisté nádobí za pouhých 17 minut – v kanceláři i doma. To zajistí nová myčka z řady ProfiLine od Miele Professional. (Foto: Miele)

High Resolution JPG
Nejmodernější mycí technika pro administrativní prostory: ProfiLine od Miele Professional

Nejmodernější mycí technika pro administrativní prostory: nová generace myček nádobí ProfiLine od Miele Professional je vybavena WiFi modulem. Přes aplikaci se pomocí mobilu nebo tabletu dají zjistit např. informace k průběhu programu. (Foto: Miele)

High Resolution JPG
Výškově nastavitelné držáky sklenic FlexCare

Vysoký komfort poskytuje design košů nových myček ProfiLine. Ve spodním koši jsou výškově nastavitelné držáky sklenic FlexCare. Skleněnými vlákny vyztužený, nopový plast poskytuje menším kusům bezpečné uložení. (Foto: Miele)

High Resolution JPG