Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 31/2017

Úspěšná prezentace na veletrhu Medica – první společný veletrh Miele a Steelco

Düsseldorf/Brno, 14. listopadu 2017

Zástupy návštěvníků u stánku společnosti Miele Group na veletrhu Medica: Rodinný koncern z německého Gütersloh se poprvé prezentuje na největším světovém veletrhu zdravotnických technologií společně s novou dceřinou společností Steelco, která tuto prezentaci na veletrhu organizuje. „Steelco – člen skupiny Miele“. Pod tímto mottem představují obě firmy na více než
350 m2 výstavní plochy výrazně rozšířené produktové a servisní portfolio. Prezentace byla zahájena tiskovou konferencí pro odborná média z oblasti zdravotnických technologií.

Pokud sečteme poslední čísla z prodejů společnosti Steelco a zdravotnické techniky společnosti Miele, pak dosáhneme obratu 250 milionů eur, s jasně stoupající tendencí, která odpovídá jednomu z předních míst na světovém trhu. „Tím, že jsme sloučili to nejlepší z obou společností, můžeme nabídnout ještě výkonnější a kvalitnější produktové portfolio,“ řekl dr. Markus Miele na odborné tiskové konferenci, kterou pozorně sledovalo také více než 100 dalších hostů
a spolupracovníků. Primárním společným cílem je například vybavit kliniky, lékařské praxe a laboratoře tak rychle, flexibilně a individuálně jako nikdo jiný
na trhu.

Za tímto účelem bude projektová činnost pro plánování a vybavení dodávek pro pracoviště centrální sterilace na klinikách v budoucnu spojena s firmou Steelco, zatímco divize Miele Professional bude zodpovědná za péči o lékařské praxe, laboratoře a zubní ordinace. Pro Miele nová oblast přípravy vybavení pro farmaceutickou výrobu bude opět svěřena firmě Steelco.

Ottorino Casonato, zakladatel a generální ředitel firmy Steelco zabývající
se zdravotnickými technologiemi, která byla založena v italském regionu Veneto
v roce 1998, připomněl první rozhovory před rokem a popsal, proč se Steelco
a Miele dobře doplňují: „Obě společnosti jsou rodinné firmy orientované na kvalitní a hodnotné produkty a patří mezi přední dodavatelé mycích, dezinfekčních
a sterilizačních zařízení. Zároveň mají různé silné stránky, které se navzájem dokonale doplňují.“

Další podrobnosti o přednostech produktů sdělila na veletrhu Nicoletta Casonato, vedoucí farmaceutického oddělení společnosti Steelco. Jako příklad inovace zaměřené zejména na zákazníky představila myčku s oddělenou komorou pro mytí a sušení, určenou pro lékařské instrumentárium, která umožňuje obzvláště rychlou a prostorově úspornou přípravu. Kompaktní konstrukce také umožňuje to, že prostor mycího koše pro instrumentárium, invalidní vozíky a jiné objemné předměty je široký pouze 180.

Pro zákazníky Miele jsou také novinkou systémy Steelco pro automatické nakládání a vykládání připravovaných nástrojů, které urychlují výše uvedené procesy – a zároveň výrazně snižují počet osob potřebných k obsluze systému. Velké parní sterilizátory Steelco, které se na trhu osvědčily, budou vylepšeny patentovaným 4D snímačem Miele. Tento snímač umožňuje měřit a ověřovat takzvanou saturaci par, která je důležitá pro prvotřídní výsledky sterilizace.

Stáhnout ve formátu PDF

Popis Stáhnout
Prezentace Miele a Steelco na Medica 2017

Dr. Markus Miele, jeden z ředitelů a spoluvlastníků skupiny Miele, na tiskové konferenci při zahájení veletrhu Medica slibuje ještě výkonnější portfolio produktů a služeb. (Foto: Miele)

High Resolution JPG
Prezentace Miele a Steelco na Medica 2017

„Rodinné setkání“ u stánku: dr. Markus Miele, ředitel a spoluvlastník skupiny Miele, zakladatel a generální ředitel společnosti Steelco Ottorino Casonato a Nicoletta Casonato, vedoucí farmaceutického oddělení společnosti Steelco (zleva). (Foto: Miele)

High Resolution JPG
Prezentace Miele a Steelco na Medica 2017

Ústřední prvek první společné prezentace Miele a Steelco na veletrhu Medica: výkonný sterilizační systém s automatickým nakládáním a vykládáním. (Foto: Miele)

High Resolution JPG