Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 03/2017

Veletrh Internorga: Cena budoucnosti 2017 pro „Benchmark Machines“

Nové pračky od Miele Professional jsou extrémně úsporné a rychlé a dosahují prvotřídních výsledků. Proto také stály ve středu pozornosti během tiskové konference společnosti Miele na veletrhu Internorga v Hamburku, který je nejdůležitějším veletrhem pro hotelnictví a gastronomii v Německu i sousedních zemích. Již na začátku výstavy byly nové profesionální pračky
s kapacitou náplně 10 až 20 kg vyznamenány Cenou budoucnosti 2017 veletrhu Internorga.

Název „The Benchmark Machines“ přiblížil na tiskové konferenci Jürgen Schäfer, vedoucí mezinárodního produktového managementu prádelenské techniky: „Kdo se rozhodne pro Benchmark (angl. měřítko), vyjadřuje, že dělá určité věci lépe než ostatní.“ Nové pračky například spotřebují o 20 % méně vody a o 30 % méně elektrické energie než předchozí, už tak značně úsporná generace přístrojů. „Tím překonáváme také hodnoty ostatních výrobců o 20 % a více,“ pokračuje Schäfer.

Nové přístroje přicházejí na trh v provedeních „Performance“ a „Performance Plus“ a vznikají ve výrobním závodě Miele v německém Lehrte. „Celý náš tým je na tyto produkty hrdý,“ řekl Ralf Kretschmer, ředitel výrobního závodu v Lehrte. Tomu také odpovídá vysoké očekávání úspěchu „Benchmark Machines“ na trhu.

Nejlepší výsledky díky novému voštinovému bubnu a rytmu praní Eco-Speed

Nová generace profesionálních praček prošla úspěšně množstvím náročných testů v laboratoři v Lehrte i u zákazníků.  Z toho vzešla kompletně nová a patentovaná konstrukce bubnu, ve kterém při hlavním praní textil vydatně osprchuje 500 litrů vody při spotřebě pouhých 30 litrů (voštinový buben 2.0).
O výrazné úspory se při spotřebě vody a elektrické energie stará rovněž patentovaná prací vana s jedinečnou oválnou geometrií či nový rytmus praní EcoSpeed, který pracuje s měnícími se otáčkami.

„Tyto atributy byly zjevně rozhodující i pro porotu Ceny budoucnosti,“ řekl Jürgen Schäfer a citoval z odůvodnění: „S přístroji „Benchmark Machines“ nastavuje Miele nová měřítka ve třídě s kapacitou náplně od 10 do 20 kilogramů. Řady „Performance“ a „Performance Plus“ byly oceněny díky funkci a ergonomii, spotřebě energie, vody a materiálu, ale také pro svou snadnou údržbu a dlouhou životnost.“ O cenu se ucházelo více než 100 kandidátů. Přístroje Miele získaly první cenu v kategorii „Produkt udávající trendy – technika a vybavení“.

Systémové řešení pro hotelnictví a gastronomii

V oblasti prádelenství a mytí nádobí prezentuje Miele Professional v Hamburku bohatou nabídku: sušičky s alternativními druhy ohřevu, jako je tepelné čerpadlo nebo horká voda, mandly, průmyslové myčky nádobí s tankovým systémem nebo přívodem čerstvé vody do systému.  Protože se přístroje orientují důsledně na zákaznický komfort, lze je přizpůsobit mj. speciálními programy, automatickým dávkováním tekutých prostředků a mnoha dalšími způsoby, které byly na veletržní expozici předvedeny a často také vyzkoušeny. Na závěr dodává Jürgen Schäfer: „Jsem přesvědčen, že s touto nabídkou posílíme a dále rozvineme naši pozici celosvětového systémového dodavatele pro hotelnictví a gastronomii.“

 

Stáhnout ve formátu PDF