Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 23/2016

Kde jsou kuchyň a obývací pokoj v jednom otevřeném prostoru, tam je požadován jednotný design: nejlépe puristický, jednoduchý a bez úchytek, tak aby jednotlivé prvky nenarušovaly celkový vzhled. Tento trend sleduje nová designová řada vestavných spotřebičů Miele ArtLine. Kompletní soubor spotřebičů je nabízen v provedení bez úchytek a splyne tak s linií kuchyňských dvířek. Díky tomu jedinečným způsobem splňuje požadavek úplné integrace spotřebičů. K dispozici je v novém provedení Grafitově šedá, dále také Briliantová bílá a Obsidian černá.

Celoplošné skleněné čelní strany a integrované displeje přístrojů určují charakter řady ArtLine, která sahá napříč různými produkty a tím i umožňuje plně vybavit kuchyň přístroji bez úchytek. Portfolio zahrnuje pečicí trouby, parní trouby s funkcí pečicí trouby (pro niku o šířce 45 a 60 cm) a pečicí trouby s mikrovlnou. Ty jsou doplněny o kávovary, varné desky, nahřívač, vakuovací zásuvku, vinotéku, různé chladničky a mrazničky a myčku nádobí s technologií Knock2open – to vše „bez úchytek“. K tomu se přidávají odsávače par, které po vypnutí nenápadně zmizí pod povrchem nábytku.

„Řada spotřebičů ArtLine tvoří decentní a zároveň elegantní symbiózu s kuchyňským nábytkem,“ říká Gernot Trettenbrein, vedoucí mezinárodní divize domácích spotřebičů Miele. Vezmeme-li v úvahu známé řady ContourLine, PureLine a Signature s jejich barevnými variantami, mohou zákazníci Miele přizpůsobit své kuchyně vlastním osobitým preferencím. „Miele tak vždy poskytuje dokonalou integraci svých spotřebičů do vlastního kuchyňského designu,“ říká Trettenbrein na závěr.

Technicky jsou modely ArtLine založeny na současných vestavných spotřebičích Miele Generace 6000 – s jedním výrazným rozdílem. Funkci úchytky přebírá senzorové tlačítko Touch2open, které je integrováno do ovládacího panelu. Při dotyku toto senzorové tlačítko motoricky hladce otevře uzavřená dvířka a ta jsou tlumeně sklopena do dolní koncové polohy – efektněji se pečicí trouba již otevřít nemůže. Modely ArtLine jsou k dispozici ve dvou variantách výbavy: v základní ceně jsou přístroje s ovládáním zvaným DirectSensor, top modely mají displej M Touch, který vzhledově připomíná chytrý telefon a je vybavený funkcí vyhledávání automatických programů. Obě varianty jsou samozřejmě bez úchytek.

Vestavné spotřebiče v ArtLine designu nabízí Miele v provedení Briliantová bílá, Obsidián černá a nově také Grafitová šedá. Tento odstín vyzařuje purismus a eleganci, hodí se k různým designům kuchyní, ale zvláště atraktivní je v tmavě a chladně navrženém prostředí. V České republice přichází řada ArtLine na trh v říjnu 2016.

Stáhnout ve formátu PDF

Popis Stáhnout
ArtLine Miele

Soubor spotřebičů Miele v designové řadě bez úchytek ArtLine v provedení Grafitová šedá. Na fotografii je v pořadí zleva pečicí trouba s podstavným nahřívačem Gourmet, parní troubou s funkcí pečicí trouby, vestavným kávovarem a pečicí troubou s mikrovlnou. Všechny přístroje mají ovládání M Touch.

Spotřebiče ArtLine

Mechanismus Touch2open: dotykem senzorového tlačítka umístěného na ovládacím panelu se otevřou dvířka, která se následně tlumeně spustí do koncové polohy.