Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 04/2015

Miele prezentuje „nejlepší pračku všech dob“

Svým novým špičkovým modelem WMV 960 WPS XL Tronic slibuje společnost Miele svým zákazníkům jedinečnou kombinaci energetické účinnosti, čisticího výkonu a komfortu obsluhy.


Nová vlajková loď mezi pračkami z Gütersloh se skutečně dostala o 40 % pod mezní hodnotu dosud nejvyšší třídy
energetické účinnosti A+++, a to při době praní kratší než tři hodiny. Kdo opravdu spěchá, dostane svoje prádlo vyprané a odstředěné dokonce za méně než jednu hodinu bez negativního dopadu na kvalitu čistoty. Program QuickPowerWash totiž není běžný krátký program, ale dosahuje normovaného pracího účinku A, oficiálně  dokumentovaného ústavem wfk v Krefeldu. WMV 960 WPS XL Tronic odstřeďuje otáčkami až 1 600 ot./min., má  kapacitu 9 kg prádla a krátké programové časy.

K další výbavě, jíž se tato pračka liší od dalších na trhu, patří dotykový displej XL Tronic s intuitivním ovládáním, patentovaný termovoštinový buben pro zvlášť pečlivé praní a snížení pracnosti žehlení, ukazatel spotřeby  EcoFeedback a funkce TwinDos. To je na celém světě první integrovaná dávkovací automatika pro dvoufázové tekuté prací prostředky, která bezvadně čistě vypere bílé anebo silně znečištěné prádlo bez manuálního přidávání prášku. To zajišťují prací prostředky UltraPhase 1 a 2 od Miele, přičemž TwinDos se dá využít i pro běžné tekuté prací prostředky a aviváže. Pračka W1 od Miele disponuje samozřejmě i klasickým zásobníkem na prací prášek. Svůj ideální doplněk najde nový špičkový model v sušičce TMV 840 WP XL Tronic, kterou Miele rovněž poprvé prezentovalo na veletrhu IFA v Berlíně, také s 9 kg a třídou energetické účinnosti A+++.

Potvrzena vedoucí pozice u tématu „Smart Home“
Stejně jako asi 400 dalších přístrojů Miele lze nové špičkové modely konstrukčních řad W1/T1 propojit do sítě, dají se tedy kontrolovat a dálkové řídit přes chytrý telefon nebo tablet. „V oblasti do sítě propojených přístrojů pro domácnost je Miele nejen nejdéle na trhu, nýbrž má také k dispozici nejširší a nejrozmanitější portfolio“, říká Dr. Axel Kniehl, od 1. srpna 2014 jednatel marketingu a prodeje skupiny Miele.

Stáhnout ve formátu PDF