Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 20/2013

Inovativní programy s vynikajícím komfortem obsluhy

Gütersloh/Berlín, 4. září 2013. – Všechny pračky Miele nové generace se vyznačují přehlednou a jednoduchou koncepcí ovládání. Výsledek – i když tyto přístroje díky užitečným doplňkovým funkcím umí víc než jejich předchůdci, jejich ovládání je ještě jednodušší.

Typické rysy Miele jsou patrné i u nových modelů – vpravo umístěný otočný volič a centrální displej, tedy přehledné uživatelské ovládání zprava doleva. Ovládání je jasně uspořádané a logicky a funkčně strukturované. Po zapnutí přístroje vyberete program a případné další možnosti, poté program spustíte. TFT displej s vysokým rozlišením a bílým textem na černém pozadí přehledně zobrazuje všechna nastavení a funkce. Hlavní programy, jakož i další funkce, lze přímo zvolit přepínačem nebo tlačítkem. Nová funkce EasyOpen umožňuje otevření dveří pouhým tahem a bez potřeby elektrické energie.

Další praktický a pohodlný program, který nabízí jen Miele, je nový program „Prádlo mix“. Je vhodný tehdy, když zapomenete v každodenním provozu vyprat jednotlivé kusy prádla, což se v běžném životě stává nezřídka. Zvláštní schopností tohoto nového programu je možnost vyprání několika různých materiálů dohromady. Pro tento účel lze libovolně navzájem kombinovat celkem 19 různých druhů oblečení. Takto strukturovaný proces praní se hodí například pro ponožky, džíny, fleecové bundy a podobně.

S novým programovým manažerem lze uzpůsobit programy dle osobní potřeby, a to prostřednictvím těchto pěti možností: „intenzivní“ zajišťuje větší účinek praní (bez delšího potřebného času), „eko“ snižuje spotřebu energie (s delším potřebným časem), „extra šetrný" snižuje mechaniku praní, „extra tichý“ snižuje hlučnost při praní a „AllergoWash“ poskytuje dodatečnou hygienu díky delšímu působení teploty a důkladnému odstranění zbytků pracího prostředku mácháním s větším množstvím vody.

Stáhnout ve formátu PDF