Garnáti se zeleninou v thajské kari omáčce s bílou čokoládou a skleněnými nudlemi

Ingredience1-2 stroužky česneku, 1/2-1 ČL červené thajské kari pasty, 150 ml pomerančové šťávy (čerstvě vymačkané), 2 PL rybí omáčky, 12-16 garnátů (syrových a vyprázdněných, à 25 g), 100 g skleněných nudlí, 100 g jarní cibulky, 250 g zeleniny na wok, 2-3 PL arašídového oleje, 100 ml horkého zeleninového vývaru, 50 g bílé čokolády (jemně nastrouhané)Kalorie1156 kJ / 277 kcal, 21 g B, 16 g T, 14 g VJ
Druh pokrmu

Hlavní chod

Příležitost, nákladnost a obtížnost

Rafinované

Luxusní

Pro hosty a slavnostní příležitosti

Přístroj

Varná deska

Wok

Chuť

slaná

Základní surovina

Mořské plody

Zelenina

Těstoviny

Recept pro

4 osoby

Teplota při servírování

teplé

Příprava1. Česnek nakrájíme na tenké plátky a smícháme s kari pastou, pomerančovou šťávou a rybí omáčkou. Garnáty ve směsi 2-3 minuty marinujeme.

2. Skleněné nudle zalijeme vroucí vodou a po 7 minutách slijeme.

3. Zeleninu nakrájíme na menší kousky, garnáty necháme okapat. Do větší (wok) pánve nalijeme olej a necháme rozehřát.

4. Garnáty asi 1 minutu restujeme na oleji, poté vyjmeme a udržujeme teplé. Ve stejném oleji asi 2 minuty restujeme zeleninu. Poté přilijeme marinádu a vývar, přidáme nudle, posypeme čokoládou a zamícháme. Spolu s garnáty prohřejeme ještě 30 vteřin. Nazdobíme na předehřáté talíře a ihned podáváme.