Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 16/2019

Miele v Motelu One: Perfektní hygienická čistota s dezinfikovanými mopy a utěrkami

V Motelu One v německém Kolíně panuje přísné dělení: žlutými utěrkami
se uklízejí sprchy, červenými toalety, modré jsou určeny pro zrcadla a zelené rezervovány pro kuchyni.  Na parkety a ostatní podlahové krytiny patří mopy z bavlny a mikrovlákna. Co se použije, končí v červených koších. Ty se nejkratší cestou dopraví do místnosti, kde se nachází pračky a sušičky Miele.   

Manažer hotelu Mathias Gerber je zodpovědný za 424 pokojů. O postupech
při úklidu má perfektní přehled: „Na pokoj s koupelnou je potřeba 6 nebo 7 utěrek, ale ani to nemusí být konečné číslo.“ Celkem je to více než 2000 kusů denně. Kolínský hotel je jedním z 50 objektů rychle se rozvíjejícího německého řetězce, který boduje výhodným ubytováním v centru měst. Z toho 14 objektů využívá již
od roku 2018 nejnovější prádelenskou techniku a profituje tak z konceptu, který Miele vyvinulo speciálně pro přípravu úklidového textilu Motelu One. „Pro každý ubytovací objekt jsme určili, jaké přístroje budou potřeba k dodržení hygienických standardů a bezpečnému odstranění bakterií,“ vysvětluje Nadja Lüdke, vedoucí marketingu Miele Professional Německo. „Největší hotel, který Miele v rámci tohoto projektu vybavilo přístroji, disponuje více než 700 pokoji a dvěma pračkami s kapacitou náplně 13 kg.“

Servisní balíček včetně údržby a náhradních dílů

Také vše ostatní bylo přizpůsobeno tomu, co vyžaduje funkční prádelna: dodávky detergentů zajišťuje partnerská společnost a zákaznický servis Miele se stará
o údržbu v určených intervalech. Nadja Lüdke dodává: „Součástí našeho konceptu je smlouva o údržbě, která zaručuje maximální provozní spolehlivost."

Úklidové procedury fungují v kolínském hotelu perfektně už od jeho otevření
v říjnu. Jakmile vozíky s použitými utěrkami dorazí do traktu za recepcí, jsou Mohamad Jawad i jeho kolegyně připraveni a naloží dvě pračky nejnovější generace přístrojů „Benchmark“. Jedna pojme téměř 14 a druhá 10 kg mopů
a utěrek. „Zapínáme je 4x až 7x denně, podle obsazení pokojů,“ informuje vedoucí směny Jawad. „Stačí zavřít dvířka, dvakrát zmáčknout a je hotovo! Obsluha
je skutečně snadná,“
říká a zapíná program 70 °C s chemotermickou dezinfekcí
na jednom přístroji a otevírá dvířka druhého.

Garance perfektní hygieny
Po ukončení pracího programu překládá barevné utěrky do jedné ze dvou sušiček s tepelným čerpadlem. Oproti sušičkám s odtahovým čerpadlem ušetří polovinu nákladů na energii. Kromě toho mohou být také použity v suterénech, které nemají pro tyto přístroje potřebné odvětrávání. Sušičky s tepelným čerpadlem chrání úklidové textilie především nízkými teplotami – např. mopy s dlouhými vlákny,
které čistí parketovou podlahu v kolínské hotelové lobby. Také Jawadův nadřízený si nové přístroje chválí: „Umožňují perfektní hygienickou čistotu, jejíž spolehlivost pravidelně testujeme.“ Utěrky a mopy jsou přibližně po 90 minutách hygienicky čisté a následně se usuší. „Kolem 17. hodiny začíná všem zasloužený odpočinek – kolegům z prádelny i přístrojům,“ dodává manažer hotelu Mathias Gerber.

Stáhnout ve formátu PDF

Popis Stáhnout

Provoz v prádelně kolínského Motelu One: 4x až 7x denně zapínají Mohamad Jawad a Florentina Amihaesei pračky Miele. Úklidové textilie se zde perou, dezinfikují a suší – stejně jako ve 14 dalších hotelech řetězce Motel One. (Foto: Miele)

High Resolution JPG

Na úklid pokojů a ostatních traktů budov se používají mopy z mikrovlákna a bavlny – podle toho, jaký povrch je potřeba ošetřit. V pračkách jsou instalovány odpovídající programy pro chemotermickou dezinfekci. (Foto: Miele)

High Resolution JPG

Sušičky s tepelným čerpadlem šetří díky nízkým teplotám sušení úklidový textil i polovinu nákladů v porovnání s odtahovými. (Foto: Miele)

High Resolution JPG

Parkety v dokonalé kondici: také před barem se pravidelně vytírá. (Foto: Miele)

High Resolution JPG

Na úklid koupelen se používají různé utěrky – mimo jiné také modré. Ty se osvědčují při bezchybném čištění zrcadel. (Foto: Miele)

High Resolution JPG

Mathias Gerber, manažer kolínského Motelu One, je s přístroji Miele naprosto spokojen: „Umožňují nám dodržovat dokonalou hygienu, jejíž spolehlivost pravidelně testujeme.“ (Foto: Miele)

High Resolution JPG

V kolínském hotelu se nachází 424 pokojů. Během několika málo minut se lze odtud dostat přímo do centra města. (Foto: Miele)

High Resolution JPG

Vnitřní vybavení hotelové lobby reflektuje v blízkosti stojící dóm - břidlicové stěny a barevné skleněné instalace se inspirovaly jeho vitrážovými okny. (Foto: Miele)

High Resolution JPG