Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 08/2022

  • Ocenění pro tyčový akumulátorový vysavač, odsavač par, indukční varnou desku, plynovou varnou desku SmartLine a profesionální pračky a sušičky
  • Kvalita a funkčnost výrobků přesvědčila mezinárodní odbornou porotu

V letošním roce získalo prestižní ocenění "Red Dot Product Design Award" hned sedm spotřebičů Miele: tyčový akumulátorový vysavač Triflex HX2 Pro, výsuvný odsavač par "Black Levantar", indukční varná deska KM 7999 FL, varné desky SmartLine Hong Kong CS 7151/7152 s plynovým hořákem a pračky a sušičky ze sortimentu Miele Professional série PWM a PDR. Prestižní cena za design je každoročně udělována výrobkům, které vykazují mimořádnou kvalitu designu. V letošním roce hodnotilo přibližně 50 odborníků v mezinárodní porotě více než 6 500 přihlášek ze 60 zemí.

Kromě kvality designu výrobků hodnotí porota také aspekty funkčnosti, udržitelnosti a trvanlivosti, stejně jako míru inovace nebo ergonomii. Tato kritéria splňuje nový Triflex HX2. Druhá generace kompaktního multifunkčního vysavače z továrny Miele v Bielefeldu kombinuje jedinečnou flexibilitu jeho předchůdce s výrazně zvýšeným sacím výkonem a dále vylepšeným komfortem při obsluze. Porotě se líbilo zejména intuitivní ovládání, promyšlené designové detaily a vyspělá funkčnost. Ať už jako "normální" vysavač, nebo jako ruční vysavač na těžko přístupná místa: díky patentovanému designu 3v1 lze jednotku PowerUnit, která se skládá z motorové jednotky, akumulátoru a prachové nádoby, přestavit během několika vteřin. Pokud je jednotka PowerUnit umístěna nahoře, je možné se pohodlně dostat pod nábytek nebo na strop. Pokud se nachází v dolní části, těžiště se odpovídajícím způsobem přesune a velké plochy lze bez námahy vyčistit. V tomto nastavení může Triflex stát i samostatně, což je praktické pro krátkou pauzu při vysávání, například když zazvoní telefon nebo je třeba odstavit jídlo z plotny. Pro odstranění drobků na stole po snídani nebo v autě je ideální použití samostatné jednotky PowerUnit.

Triflex HX2 je k dispozici ve čtyřech elegantních barvách, z nichž každá je kombinovaná s decentními barevnými prvky v barvě zlatorůžové a šedě tónovanou nádobou na prach.

Ocenění Red Dot získal také výsuvný odsavač par Black Levantar, vyvinutý a vyrobený v závodě Miele v Arnsbergu, který lze použít pro odtah nebo cirkulační provoz. Odsavač par zůstává diskrétně skrytý ve spodní skříňce a z pracovní desky se vysune pouze při vaření. Díky 17 cm hluboké jednotce ventilátoru je ve skříňce více místa pro výsuvy. S funkcí Con@ctivity se sací

výkon automaticky přizpůsobuje průběhu vaření prostřednictvím tří provozních stupňů a dvou intenzivních stupňů boosteru. Ruční ovládání pomocí rukojeti nad varnou deskou tak již není nutné. Další novinkou je pohodlné ovládání přes Wi-Fi v aplikaci Miele. Třístupňové LED osvětlení zajišťuje, že je sousední varná deska vždy vhodně osvětlena.

Ocenění získala také indukční varná deska KM 7999 FL. Velkoformátová varná deska nabízí flexibilní prostor až pro pět kuchyňských nádob a ovládá se pomocí multifunkčního a vícebarevného dotykového displeje. Ten se nachází uprostřed v přední části zapuštěný ve sklokeramice a lze na něm zvolit stupně výkonu, teploty nebo doby vaření pro jednotlivé varné zóny, a to intuitivně pouhým dotykem prstu. Po umístění kuchyňských nádob se na odpovídajícím místě na dotykovém displeji zobrazí barevná plocha pro hrnec nebo pánev. Celkem osm senzorů TempControl zajišťuje dokonalé výsledky při vaření. Tyto infračervené senzory pod skleněným povrchem přesně regulují teplotu v rozmezí 140 až 230 stupňů Celsia a díky nim již není nutné ručně nastavovat úroveň výkonu. Připálené pokrmy se tak stanou minulostí. Pro tuto funkci není nutné žádné speciální příslušenství; použité nádobí musí být pouze vhodné pro indukci. Indukční varnou desku lze samozřejmě propojit přes WiFi a integrovat do aplikace Miele. Aby bylo v místnosti vždy příjemné klima, komunikuje varná deska s odsavačem par pomocí osvědčené funkce Con@ctivity.

Také dva spotřebiče, vyvinuté speciálně pro místní kuchyni a životní styl v Hongkongu, porotu přesvědčily z hlediska funkční kvality a precizního zpracování. Plynové moduly řady SmartLine jsou obzvláště úzké a zároveň mají výkonné mosazné hořáky. Díky speciálnímu nastavení podpěry hrnce, „X-Shape“, je možný maximální prostor pro velké kuchyňské nádobí, zejména wok pánve. Elegantní spotřebiče se sklokeramickou základnou jsou určené pro kompaktní nebo zapuštěnou vestavbu. Model CS 7151 je vybavený hořákem wok o výkonu 6 kW. Model CS 7152 má dva hořáky: normální hořák s maximálním výkonem 1,9 kW a výkonný hořák s maximálním výkonem 3,2 kW - ideální pro wok pánve, které potřebují vysokou teplotu. 

Kromě toho udělila porota ceny také dvěma výrobkům z profesionální řady Miele: špičkové spotřebiče "Performance Plus" s nerezovými čelními plochami bodují intuitivním ovládáním a designem, který působí kompaktně, jednotně a přehledně. To platí i pro více než 90 pracích programů, které jsou rozděleny do balíčků pro jednotlivé cílové skupiny. Například speciální programy pro pracovní oděvy, domácí oděvy, jako jsou košile, nebo programy systému mokrého čištění "WetCare" pro textilie, které jsou označeny jako "nepratelné". Vybavení zahrnuje také dva programy pro dezinfekci prádla ze zařízení pro seniory dle směrnic Institutu Roberta Kocha (RKI). Srdcem přístrojů jsou nové ovládací prvky, kterými lze přizpůsobit programy dané potřebě. Ovládací systém M Touch Pro Plus mění v závislosti na použití barevný plně dotykový displej na komplexní nebo zjednodušenou ovládací jednotku - ve více než 30 jazycích. Všechny přístroje jsou připraveny pro digitální propojení. Doby provozu jsou přitom krátké a současně šetrné k životnímu prostředí. Nejkratší program pračky "Performance Plus" si vystačí s 5,9 litru vody na kilogram a je dokončen za pouhých 42 minut. Zbytková vlhkost je pouze 44 %, takže se také při sušení ušetří cenná energie.

Ocenění Red Dot Award má více než šedesátiletou tradici a dnes patří k jedné z nejznámějších cen za design na světě. V letošním roce hodnotilo přibližně 50 odborníků v mezinárodní porotě více než 6 500 přihlášek ze 60 zemí.

 

 

Stáhnout ve formátu PDF

Popis Stáhnout

Nový Miele Triflex HX2 se může pochlubit o 60 % vyšším výkonem než jeho předchůdce díky novému motoru Digital Efficiency, elektrokartáči Multi Floor XXL a technologii Vortex. (Fotografie: Miele)

Porota ocenila design odsavače par Black Levantar pro otevřené kuchyňské a obytné prostory: po zapnutí se úzké tělo odsavače Black Levantar vysune do pracovní polohy. (Fotografie: Miele)

Indukční varná deska Miele KM 7999 FL nabízí flexibilní prostor až pro pět kuchyňských nádob a ovládá se pomocí dotykového displeje. (Fotografie: Miele)  

Speciálně navrženo pro místní kuchyni a životní styl v Hongkongu: Plynové prvky řady SmartLine CS 7151 nebo CS 7152 jsou obzvláště úzké a zároveň mají výkonné mosazné hořáky. (Fotografie: Miele)

Pračky a sušičky generace „The New Benchmark Machines“ jsou vybaveny například speciálními programy pro dezinfekci prádla v zařízeních pro seniory dle směrnic Institutu Roberta Kocha (RKI). (Fotografie: Miele)