Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 02/2019

17.4.2019

Speciální myčka „Safety“: nové systémové řešení pro údržbu ochranných respiračních pomůcek

Miele nabízí hasičům bezpečnou a jednoduchou možnost přípravy ochranných respiračních pomůcek ve speciální myčce. Přístroj PG 8063 „Safety“ čistí ochranné dýchací masky a plicní automatiku mimořádně hygienicky a nabízí jejich bezpečné uložení v nových speciálních koších. Díky strojovému procesu přípravy lze ušetřit mnoho času při údržbě ochranných respiračních pomůcek. Kromě toho se také redukuje jejich kontakt s kontaminovaným materiálem.

Kompletní systém včetně nových mycích košů byl vyvinut díky intenzivní spolupráci s dodavateli ochranných dýchacích masek a členy profesionálních jednotek požární ochrany. Novinkou jsou také tři programy určené speciálně
pro ochranné respirační pomůcky. Mytí s chemo-termickou dezinfekcí probíhá při maximálně 60°C, aby se tak co nejvíce šetřily hodnotné materiály, ze kterých jsou ochranné respirační pomůcky vyrobeny. Pro zajištění maximální procesní bezpečnosti jsou změny programů možné pouze po zadání hesla. Plně demineralizovaná voda při oplachování umožňuje schnutí zcela bez skvrn od vody – buď na vzduchu, nebo v sušicí skříni.

V každé šarži nabízí nový přístroj místo pro dva koše. Možná je kombinace košů
s uložením šesti dýchacích masek a šesti kusů plicní automatiky, nebo dva koše
s celkem dvanácti kusy plicní automatiky. Toto řešení se nabízí například, pokud je příprava dýchacích masek prováděna v pračce. Před samotnou přípravou je nutné dýchací masky a plicní automatiku demontovat, a tak pro veškeré malé díly vyvinula firma Miele koše s odpovídajícími přihrádkami a barevným označením.
To mimo jiné usnadňuje pozdější sestavení drobných součástek, dýchacích masek i plicní automatiky a přispívá tak rovněž k bezpečnosti hasičů.

Koše pro plicní automatiku jsou před začátkem čisticího procesu opatřeny stlačeným vzduchem, který zůstává v systému. Díky tomu se v průběhu přípravy nedostane mycí lázeň do plicní automatiky. Indikátor stlačeného vzduchu informuje údržbu ochranných respiračních pomůcek po ukončení programu o tom, že tlak zůstal po celou dobu konstantní, do plicní automatiky nevnikla žádná voda
a kompletní příprava proběhla bezpečně.

Stáhnout ve formátu PDF

Popis Stáhnout

V nové speciální myčce je prostor pro dva koše. Je možné zde připravit například šest kusů plicní automatiky (nahoře). Ve spodní části mycí komory lze čistit a sušit dýchací masky. (Foto: Miele)

High Resolution JPG

Praktické a bezpečné řešení pro přípravu ochranných respiračních pomůcek: nová speciální myčka „Safety“ od Miele. (Foto: Miele)

High Resolution JPG