Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 20/2018

Na veletrhu IFA 2018 Miele slibuje bezprecedentní svobodu při mytí nádobí – díky systému AutoDos s integrovaným PowerDiskem. Jedinečné systémové řešení automaticky dávkuje mycí prostředek a používá speciálně vyvinutý práškový granulát. Nové myčky lze navíc ovládat a různými způsoby naprogramovat prostřednictvím mobilní aplikace. Na uživateli už je jen vkládání a vyjímání nádobí a občasná výměna PowerDisku. Všechno ostatní zvládne přístroj sám. Miele rovněž vylepšilo koše na nádobí a příborovou zásuvku. Prodej myček nádobí generace 7000 bude na českém trhu zahájen v druhém čtvrtletí 2019.

PowerDisk lze jednoduše a rychle vložit na určené místo na vnitřní straně dveří – ten pak automatickým otáčením během programu dávkuje mycí prostředek. Měří asi 15 centimetrů v průměru, na výšku má necelé 4 centimetry a díky 360stupňové rotaci dávkuje předem určené množství práškového prostředku do mycího prostoru. Systém automaticky dávkuje přesné množství, které odpovídá vybranému programu. Zvláště v programu „Automatika“ dávkování závisí na míře znečištění nádobí, která je určena senzorem. Takže při silnějším zašpinění je dávkováno více prostředku, při méně špinavém nádobí je to o čtvrtinu méně.

Při používání programu „Standardní 60 °C“ vystačí PowerDisk na 20 mytí, což odpovídá zhruba průměrné měsíční spotřebě. „Našim zákazníkům poskytuje vynikající komfort a prvotřídní mycí výkon,“ říká Gernot Trettenbrein, vedoucí divize domácích spotřebičů skupiny Miele.

PowerDisk myje účinně a šetrně

PowerDisk výrazně přispívá k velmi dobrým výsledkům mytí, což bylo potvrzeno srovnávacími měřeními provedenými nezávislým institutem. Je přesně přizpůsoben modelu G 7000 s funkcí AutoDos a zajišťuje výkonné a zároveň šetrné mytí. Rychle rozpustný práškový granulát obsahuje speciální enzymy pro účinné mytí při nízkých teplotách, aktivní kyslík pro důkladnou čistotu a svěžest a ochranu stříbra a skla. Obsahuje rovněž leštidlo a sůl. Speciální ochrana proti vlhkosti a teplotě zaručuje stálou kvalitu a konzistenci po celou dobu životnosti PowerDisku. G 7000 má navíc i klasický dvoukomorový zásobník ve dveřích, a v případě potřeby je možné použít běžné mycí prostředky, jako jsou tablety nebo prášek
do myčky.

Rozšířená aplikace pro komfortní programování

Všechny modely G 7000 s funkcí AutoDos lze připojit přes Wi-Fi a lze je ovládat prostřednictvím mobilní aplikace – nebo v závislosti na zemi prostřednictvím hlasového asistenta Amazon Alexa. Uživatel například může spustit a vypnout myčku nádobí G 7000 odkudkoliv, přehledně aktivovat programy a volby pomocí chytrého telefonu, zkontrolovat množství mycího prostředku (s automatickým signálem) a případně jej online objednat.

Další usnadnění každodenního života, například pro vytížené pracující uživatele, nebo pro větší domácnosti, slibuje nová funkce AutoStart: vzhledem k tomu, že je mycí prostředek díky zařízení AutoDos vždy k dispozici, můžete myčku nádobí naprogramovat tak, že se pravidelně spustí ve stejnou dobu, například každý druhý den v 9 hodin ráno. „Už žádné manuální zapínání – a už žádný problém s tím, že byste zapomněli stisknout tlačítko start,“ říká Trettenbrein. Je rovněž možné nastavit různé časy spuštění, například jeden pro pracovní dny a jeden pro víkendy, případně různé mycí programy. Přístroj je navíc velice chytrý: pokud jej mezi dvěma plánovanými mycími cykly nikdo neotevře, pak se znovu nespustí. Kromě toho uživatel může pomocí mobilu myčku znovu spustit, nebo naopak zrušit naprogramovaný start. Všechny programovací možnosti lze provádět pomocí aplikace Miele@mobile.

„M Touch“ nyní také pro plně vestavné modely

Co se týče ovládání na samotném přístroji, G 7000 přináší další novinku: Miele poprvé představuje barevný displej „M Touch“, s nímž lze vestavné přístroje ovládat podobně jako chytré telefony, také pro plně vestavné myčky nádobí.
M Touch zajišťuje brilantní zobrazení se symboly a textem, stejně jako intuitivní ovládání přímým dotykem, přetažením nebo přejetím: to je k dispozici pouze
u Miele.

Navíc Miele vylepšilo již tak skvělý komfort při vkládání nádobí do myčky - pro ještě větší odolnost a další možnosti nastavení. Jeden příklad za všechny: v horním koši je nyní každý druhý trn v hřebenovém nástavci sklopný, takže je možné například misky na cereálie nebo na dezerty umístit ve vzpřímené poloze, a voda tak může lépe proudit. Dále jsou k dispozici další držáky a silikonové podložky pro bezpečné a protiskluzové umístění sklenic, šálků
a misek nebo lehčího plastového nádobí.

Nová příborová zásuvka 3D MultiFlex se vyznačuje obzvláště užitečným detailem: pravou boční část lze poprvé sklopit, a tak se nabízí místo nejen pro příbory, ale
i pro malé nádobí, jako jsou například šálky na espresso. Napevno snížená středová část je vhodná například pro velké polévkové naběračky. Levou boční část lze vodorovně posunout, což umožňuje vložit do horní části koše také sklenice na dlouhé stopce.

Konzistentní šetrnost k přírodním zdrojům je zajištěna zbrusu novým systémem cirkulace vody se spotřebou od šesti litrů a třídou energetické účinnosti „A +++ mínus 10 %“. K dispozici jsou osvědčené funkce Miele, jako je program QuickPowerWash (mycí výkon A za 58 minut), LED osvětlení interiéru (BrilliantLight) nebo otevření dveří bez rukojeti jemným poklepáním (Knock2open).

Stáhnout ve formátu PDF

Popis Stáhnout
Nové myčky nádobí Miele G 7000

Nové myčky nádobí Miele G 7000 nabízejí výjimečný výkon a pohodlí díky automatickému dávkovacímu systému AutoDos s integrovaným PowerDiskem. Myčky jsou připojeny prostřednictvím Wi-Fi sítě, lze je ovládat pomocí telefonu a nová funkce AutoStart nabízí úplnou svobodu, protože umožňuje pravidelný start
v předem určených časech.

PowerDisk je umístěn ve speciálně navrženém držáku

PowerDisk je umístěn ve speciálně navrženém držáku na vnitřní straně dveří a lze jej snadno a rychle nasadit. Dávkování mycího prostředku je prováděno automaticky díky otáčkám
o 360 stupňů během programu.

Premiéra pro M Touch

Premiéra pro M Touch u plně vestavných myček nádobí. Programy lze nastavit jednoduchým a intuitivním dotykem, přetažením nebo přejetím.

Nové koše s dalšími komfortními prvky

Nové koše s dalšími komfortními prvky: pro lepší umístění například misek na cereálie nebo dezerty v horním koši může být každý druhý držák v řadě sklopen. Jemná nopová struktura na povrchu podložky FlexCare zajišťuje také pevné umístění šálků.

Držáky skla FlexCare

Nově v dolním koši: držáky skla FlexCare mají MultiClip, který zajišťuje bezpečné umístění menších a lehčích misek.