Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 19/2017

Masarykov dvor: Pro milovníky koní a relaxace. Jezdecký a sportovně rekreační areál spoléhá na Miele

V romantickém kraji pod slovenskou Poľanou leží jezdecký a sportovně rekreační areál Masarykov dvor, který je ideálním místem pro relaxaci či sport. Ubytovat se lze v některém z 15 pokojů či tří klasických a jednoho svatebního apartmá. Aby bylo vše dokonalé do nejmenšího detailu, spoléhají ve zdejší hotelové prádelně na profesionální techniku Miele Professional.

Sport, relaxace i degustace v Podpolaní

V oblasti Podpolaní si na své přijdou turisté, cyklisté, běžkaři či vyznavači túr
na stále oblíbenějších sněžnicích. Po náročném sportovním výkonu je hostům k dispozici moderní wellness centrum s bazénem, vířivkou, několika druhy saun
či tepidáriem. Milovníci koní ocení jezdeckou školu, krytou jízdárnu nebo možnost vyjížděk po okolí. V areálu probíhají také několikrát do roka parkurové závody spojené s bohatým doprovodným programem. Tradiční slovenské pokrmy
a kulinářské speciality s využitím čerstvých a regionálních surovin si můžete vychutnat ve stylové restauraci s kapacitou 56 míst a krytou terasou s 36 místy
a výhledem na jezdecký areál.

Z ekonomických a provozních důvodů

Hotelový, wellness i sportovní provoz samozřejmě produkují velké množství prádla. Majitelé Masarykova dvora se pro vlastní prádelnu rozhodli přibližně po roce fungování. Jak říká ředitelka areálu Gabriela Ondrejková, důvody byly především provozní a ekonomické. „Provoz se úspěšně rozběhl, stoupl počet ubytovaných, oslav a svateb, a tak jsme usoudili, že nastal správný čas na její otevření,“ doplňuje Gabriela Ondrejková.

V prádelně se pere kompletní hotelové i restaurační prádlo, a to včetně komplikovaných kusů, jako jsou velké restaurační ubrusy. Péči o hotelové textilie mají na starosti přístroje Miele Professional - dvě pračky PW 6107, dvě sušičky
PT 8253 a jeden mandl PM 1217. Jak dodává ředitelka areálu, značka Miele byla vybrána na základě kapacitních a kvalitativních požadavků. Díky využívání alternativního zdroje energie bylo rovněž dosaženo výrazných úspor při praní.  V prádelně se vypere asi 260 kg prádla týdně a o její provoz se starají dvě pracovní síly v jedné směně.
 

Stáhnout ve formátu PDF

Popis Stáhnout
Masarykov dvor spoléhá na Miele

Jezdecký a sportovně relaxační areál Masarykov dvor při péči o textil spoléhá na profesionální prádelenskou techniku Miele. (Foto: Masarykov dvor)

High Resolution JPG
Hotelová prádelna s přístroji Miele Professional

Výrazných úspor při praní dosáhli v Masarykove dvore díky profesionálním pračkám Miele Professional a využití alternativního zdroje energie – horké vody z místní Eko-kotelny (Foto: Miele) 

High Resolution JPG
Profesionální prádelenská technika Miele

Dříve využívali služeb externího dodavatele služeb. Dnes se zde za pomoci přístrojů Miele Professional pere, suší a mandluje cca 260 kg hotelového a restauračního prádla za týden. (Foto: Miele)

High Resolution JPG