Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 18/2016

S přístrojem WT1 vyslalo Miele na veletrhu IFA významný signál: prvotřídní vyprání a usušení čtyř kilogramů prádla za méně než tři hodiny, a to bez jakéhokoli ručního zásahu. Ani prací prostředek není třeba dávkovat ručně, protože WT1 je k dispozici s integrovaným systémem dávkování TwinDos. Toto automatické dávkování hodnotí uživatelé praček W1 Miele jako nejlepší funkci. Přístroj lze zapojit do sítě přes WiFi. V České republice bude uveden na trh začátkem příštího roku.

Praní a sušení v jednom přístroji šetří prostor a je velmi praktické – za předpokladu, že pračka se sušičkou může z hlediska výkonu a pohodlí konkurovat dobře vybaveným samostatným přístrojům. To přesně stálo za vývojem celé kolekce nových praček se sušičkou od Miele. Základ tvoří pračky a sušičky současné řady W1 a T1. „A výsledek je vidět, od výkonových parametrů po technicky sofistikované doplňky, které můžete najít pouze u Miele,“ říká Gernot Trettenbrein, vedoucí mezinárodní divize domácích spotřebičů Miele (viz přílohu „WT1 v kostce“).

Přístroje nabízejí větší kapacitu, počínaje sedmi kilogramy u praní a čtyřmi kilogramy u sušení – podle průzkumů Univerzity v Bonnu odpovídají čtyři kilogramy náplně průměrné potřebě německých domácností pro praní a sušení prádla. Pro větší objemy prádla nabízí WT1 verzi pro osm kilogramů (praní) a pět kilogramů (sušení).

Krátké programové časy díky „PowerWash 2.0“

WT1 nastavuje nové standardy se svými programovými časy: čtyři kilogramy prádla jsou vyprány a usušeny po necelých třech hodinách, a to bez nutnosti překládky nebo jiného manuálního zásahu. Na pět kilogramů prádla potřebuje WT1 méně než tři a půl hodiny.

To je zejména díky pracímu procesu Miele „PowerWash 2.0“: prádlo se při něm rychleji vypere díky navlhčení, krátkému odstředění a přesnému praní v závislosti na naplnění přístroje. Tento proces zároveň spotřebuje méně vody. To pak zase snižuje spotřebu energie na ohřev, dokonce i při částečném naplnění.

Nejkomfortnější pračka se sušičkou na trhu

Nová pračka se sušičkou od společnosti Miele je k dispozici také s funkcí TwinDos, což je jediný integrovaný systém dávkování pro dvoufázový tekutý prací prostředek. V kombinaci s pracími prostředky Miele UltraPhase1 a UltraPhase2 bude bílé a / nebo silně zašpiněné prádlo opět bez poskvrny. A jak potvrdil Öko-Institut, lze takto ušetřit až 30 procent pracího prostředku v porovnání s ručním dávkováním. Pohodlnost obsluhy zajišťují také funkce jako zpoždění startu se zobrazením zbývajícího času, ProgramManager pro individuální nastavení programů, SteamCare pro až 50 procent snazší žehlení nebo osvěžení krátce nošených oděvů. V pračkách se sušičkou se systémem CapDosing lze rovněž použít prací prostředky určené pro speciální materiály, jako jsou outdoorové oblečení, péřové oděvy nebo dávkování aviváže.

V závislosti na modelu může být WT1 bezdrátově připojena k internetu. Bezplatná aplikace pro mobilní telefon Miele@mobile umí zkontrolovat stav přístroje a naplnění dávkovacího systému TwinDos. Pokud v zásobníku dochází prací prostředek a pokud si to uživatel přeje, pošle TwinDos dokonce automaticky zprávu na telefon nebo tablet a zobrazí výhodnou možnost objednání a rychlého dodání náplně. WT1 byla zařazena do nejlepší dostupné třídy energetické účinnosti A – a samozřejmě také třídy účinnosti praní A.

„Se všemi těmito funkcemi a s komfortem používání jsou nové přístroje Miele WT1 na trhu jedinečné“, shrnuje přednosti marketingový manažer Gernot Trettenbrein. A dále říká: „Jsem pevně přesvědčen, že Miele je nyní v ideální pozici, aby mohlo uspokojit rychle rostoucí poptávku po pračkách se sušičkou a získat tak významný podíl na tomto trhu.“

Stáhnout ve formátu PDF

Popis Stáhnout
Nové pračky se sušičkou Miele

Nové pračky se sušičkou
od společnosti Miele jsou rychlé
a komfortní. Bez nutnosti překládání prádla z jednoho přístroje do druhého lze vyprat a usušit čtyři kilogramy
za méně než tři hodiny. Nabízí i prací technologii PowerWash 2.0, automatické dávkování TwinDos
a připojení na internet přes WiFi. 
S integrovaným dávkovacím systémem TwinDos lze ušetřit až 30 procent pracího prostředku. Zvláště užitečné je připojení na internet – například je možné odeslat automatickou zprávu
o stavu pracího prostředku na mobilní telefon a zároveň nabídnout objednání nové náplně.