Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 07/2016

Klenotnice české vědy

Věda a výzkum v České republice nezadržitelně šplhají k vrcholu pomyslného evropského žebříčku. Výjimečnou pozici potvrzují i realizace nových objektů, jako jsou brněnský univerzitní kampus v Bohunicích nebo Ústav organické chemie a biochemie v Praze. Obě tyto vědecké instituce světové úrovně jsou vybaveny přístroji Miele Professional.

   Věda a výzkum v České republice nezadržitelně šplhají k vrcholu pomyslného evropského žebříčku. Výjimečnou pozici potvrzují i realizace nových objektů, jako jsou brněnský univerzitní kampus v Bohunicích nebo Ústav organické chemie
a biochemie v Praze. Obě tyto vědecké instituce světové úrovně jsou vybaveny přístroji Miele Professional. 

   Instituce sídlící v kampusu se při bádání zaměřují především na přírodní vědy. Kromě nejmladšího Středoevropského technologického institutu (CEITEC) se tu nachází tři další výzkumná centra, která se věnují experimentální, systematické a ekologické biologii a studiu toxických látek v prostředí. Všechny laboratoře jsou vybaveny nejmodernějšími přístroji a posledními technickými novinkami. Vědci pracují např. s unikátním kryo-elektronovým mikroskopem FEI Titan Kryos nebo spektrometrem pro nukleární magnetickou rezonanci. Přírodovědecká fakulta zde uchovává ve speciálně upravených prostorách Českou sbírku mikroorganismů, která zahrnuje 3.200 bakteriálních kmenů, 800 kmenů vláknitých hub a několik desítek kmenů kvasinek a bakteriofágů. V posledních pěti letech proto byly zdejší laboratoře vybaveny 25 čisticími a dezinfekčními přístroji od Miele Professional (především model G 7883 CD).

   Výzkumné centrum bylo otevřeno také v pražských Dejvicích. Nový pavilon Ústavu organické chemie a biochemie je poctou profesoru Antonínu Holému a nese jeho jméno. Futuristická stavba známá pod přezdívkou "květák“ je připomínkou toho, jak velký potenciál má špičková věda. V pěti nadzemních podlažích se nacházejí chemické laboratoře, ve třech podzemních patrech jsou umístěny počítačové místnosti, skladovací prostory a parkoviště. Laboratoře jsou postaveny na nejvyšší technické úrovni s minimální energetickou náročností pro celou budovu. To zahrnuje i 43 mycích a dezinfekčních přístrojů (G 7893), které institutu dodalo Miele Professional.

 

Stáhnout ve formátu PDF