Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 21/2015

Nikdy dříve nehrály odsávače par v designu kuchyně tak velkou roli – ať už působí jako dominanta, nebo se nenápadně podřizují celkovému vzhledu. Nové, vysoce výkonné modely Miele interpretují téma „čistý vzduch v kuchyni“ velmi různými způsoby.

Stropní odsávače par – efektivní technologie odvětrávání v diskrétním obalu

Nové stropní odsávače par jsou v kuchyni téměř neviditelné, jsou 90 cm široké, ale jen 50 centimetrů hluboké. Tak nemusí být odvětrávání nainstalováno pouze běžným způsobem nad kuchyňským ostrůvkem, ale také v obložení stěn nad varnou deskou. S energetickým štítkem A + odpovídají spotřebiče Miele nejlepší třídě energetické účinnosti u odsávačů par. K nízké spotřebě energie významně přispívá ekologický motor (stejnosměrný ventilátor) a čtyři vestavěná LED světla s dlouhou životností. Při funkci intenzivního odsávání, což může být užitečné například při připálení potravin, poskytuje stropní odsávač par Miele maximální výkon 750 m3/h. Nové modely rovněž plní své povinnosti tiše. Při často používaném třetím stupni výkonu je hladina hluku pouze 57 dB (akustický výkon dB (A) re1pW).

Z výroby jsou spotřebiče Miele vybaveny inteligentní automatickou funkcí Con@ctivity 2.0, která automaticky upravuje sání aktuální intenzitě vaření. Nové stropní odsávače par (model DA 2806) přicházejí na trh v nerezovém provedení
a briliantové bílé a jsou vhodné pro odtah i pro cirkulaci. Možné je také připojení
na externí ventilátor.

Next Step – další krok směrem k lehkosti

Na sebevědomě prezentovanou optickou lehkost sází nový odsávač par „DA 5796 W Next Step“ od Miele. Ploché tělo odsávače a 90 cm široký skleněný kryt se
na sebe u tohoto nástěnného přístroje plynule napojují. Také DA 5796 W dosahuje nejlepších hodnot na energetickém štítku: A +
za energetickou účinnost, A za nejlepší odlučování mastnot. Přístroj je
s hladinou akustického výkonu pouze 55 dB (dB (A) re1pW) při nejvyšším normálním nastavení výkonu příjemně tichý.

Next Step disponuje inteligentní automatickou funkcí Con@ctivity 2.0. Odsávač je možné provozovat s odtahem nebo s cirkulací; kromě toho je k dispozici také model pro externí odtah.

CombiSet s integrovaným odsávačem par

Miele nabízí pro sestavení varného centra podle vlastního vkusu čtyři nové sety, které kombinují osvědčené přístroje CombiSet s novým integrovaným odsávačem par. Rysem tohoto přístroje je, že výpary jsou nasávány ve výšce varné desky. Proto se odsávač nachází uprostřed mezi dvěma prvky CombiSet, vzduchotechnika je v tomto provedení schovaná v kuchyňské skříňce.

První sada sestává z integrovaného odsávače, dvou indukčních varných desek se dvěma varnými zónami na každé z nich, z nichž vždy jedna slouží jako zóna pro pekáč. Druhá sada kombinuje integrovaný odsávač s dvěma indukčními zónami na jedné straně a grilovací plochou TepanYaki z nerezové oceli na straně druhé. Je také možné spojení indukční varné desky, integrovaného odsávače a indukčního woku. V neposlední řadě přichází sada se dvěma varnými moduly, které jsou vybaveny konvenčními varnými plochami.

Stáhnout ve formátu PDF