Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 03/2015

Nejlepší pohlcování prachu na všech typech podlah

Již na veletrhu IFA představilo Miele svůj první vysavač, který dosahuje ve všech čtyřech kategoriích nového energetického štítku nejlepší možné hodnocení A. Konkrétně je to energetická účinnost, čisticí výkon na koberci, případně na tvrdé podlaze, a emise prachu. Přístroj označený jako „Complete C3 Electro EcoLine Plus“ se spokojuje s 800 W a právě začátkem roku 2015 přichází na trh.


Nová kritéria a mezní hodnoty pro vysavače vyplývají ze směrnice Eco-Design, která platí od 1. září 2014 v celé EU. Příkon se v ní omezuje na 1 600 W. Srdcem nejnovějšího přírůstku v sortimentu Miele je 800wattový motor s prvkem PowerChip. Tento prvek reguluje příkon během vysávání, udržuje ho konstantní a vždy ho optimálně přizpůsobí situaci, takže se neplýtvá energií. Výkon je podporován vzduchovými obtoky zvyšujícími účinnost a ložisky s lehkým chodem ve ventilátoru.

Tento model dosahuje nejvyšší hodnocení A i při zachycování prachu, což je dáno především souhrou zcela nových komponentů. Velmi výkonný elektrický kartáč, u něhož zvláštní motor pohání kartáčový válec, posiluje zachycování prachových částic, přičemž současně zůstávají zachované velmi malé síly nutné na posouvání. Kuželová sací hadice s větším průměrem v horní části a nově vyvinutá rukojeť Eco Comfort se zabudovaným sacím štětcem zlepšují proud vzduchu při vysávání. Za nejlepší možný stupeň A u emisí prachu přístroj vděčí také svému novému filtru AirClean Plus, který lépe propouští vzduch, a přesto filtruje účinněji než běžné vysavače.

Stáhnout ve formátu PDF