Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 30/2014

Mít prostor při vaření

Ergonomie a komfort jsou u nových odsávačů par Miele na prvním místě

Pro lidi vysoké 1,90 m nebylo vaření dlouho žádná zábava – až do té doby, kdy Miele v roce 2001 jako první na světě uvedlo na trh „šikmý odsávač par“. U tohoto modelu poskytovala nakloněná stříška prostor pro snadnější pohyb nad varnou deskou. Miele nyní přináší čerstvý vítr do této třídy odsávačů par se dvěma novými přístroji.

Nástěnné odsávače par DA 6096 W Black Wing a DA 6096 White Wing se vyznačují atraktivním poměrem cena/výkon. Název je pro tyto modely příznačný. Technicky jsou identické, rozdíl je v barvě štítu odsávače. Ten je k dispozici z tvrzeného bezpečnostního skla v obsidian černé a briliantové bílé. Odsávače par se v šířce 90 cm rozprostírají nad varnou deskou, ale díky kompaktní ventilátorové jednotce postrádají obvyklý komín.

Black Wing a White Wing jsou vybaveny dvěma energeticky účinnými LED světelnými zdroji s dlouhou životností a mohou být provozovány buď s odtahem, nebo s cirkulací vzduchu. Jako volitelné příslušenství Miele nabízí komín, který je nutný pouze v případě, že odpadní vzduch musí být konstrukčně odveden směrem vzhůru.

Zákazníci se ani u těchto přístrojů nemusejí vzdát typické kvality Miele: vícevrstvé kovové tukové filtry lze snadno vyjmout a umýt v myčce nádobí. Vnější vrstvy těchto filtrů jsou zhotoveny z nerezové oceli, takže ani léta používání se do nich nevepíšou nevzhlednou změnou barvy. Oblast za kovovým tukovým filtrem je opatřena povrchem CleanCover. Pokrývá vnitřní prostor odsávače a ten se díky hladkému provedení snadno čistí a zároveň zabraňuje kontaktu s elektrickými součástmi a ventilátorem.

Na českém trhu se tyto novinky objeví v průběhu měsíce října.

Stáhnout ve formátu PDF