Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 28/2014

Akční spojení pro indukci

Nové varné desky nabízejí rozsáhlé vybavení za atraktivní ceny

S akčními přístroji Miele dále rozehřívá trend pro indukční vaření. Mezi vynikající přednosti nových spotřebičů patří: rychlost a flexibilita. Se svojí šířkou 60 a 75 cm zapadnou do téměř každé kuchyně.

Jako takzvané samostatné varné desky mohou být modely KM 6304, KM 6307 a KM 6308 umístěny nezávisle na sporáku. Se čtyřmi varnými zónami, technologií PowerFlex a funkcemi TwinBooster, Con@ctivity 2.0 a Stop&Go nabízejí spotřebiče Miele rozsáhlé vybavení za atraktivní ceny.

Varné desky PowerFlex se flexibilně přizpůsobují použitému nádobí a nabízejí zejména při použití pekáčů a extra velkých hrnců maximální výkon. U akčních modelů mohou být na pravé straně varné desky spojeny dohromady dvě PowerFlex zóny v jednu. Tato obdélníková oblast je vhodná například pro velké pekáče. Volitelně lze jednotlivé zóny spojit také do jedné velké kruhové oblasti. To přijde vhod, jestliže se třeba vaří voda ve velkém hrnci. Výhodou technologie PowerFlex od Miele je velmi rovnoměrný přenos energie na spodní části nádobí. To je umožněno díky poli indukčních cívek uspořádaných téměř bez mezer pod sklokeramickým povrchem. Tento konstantní přenos tepla do potravin nabízí ty nejlepší podmínky pro dosažení optimálních výsledků vaření. Pro ještě kratší dobu vaření disponují levá přední varná zóna a dvě PowerFlex varné zóny také funkcí TwinBooster.

Nové varné desky nezapomínají na komfort a bezpečnost: jsou vybaveny funkcí Con@ctivity, to znamená, že pokud je připojen (odpovídající) odsávač par Miele, jeho sací výkon se automaticky přizpůsobí aktuálnímu dění na varné desce. Varná deska totiž bezdrátově hlásí odsávači par, kolik varných zón je aktivních a jaké je jejich nastavení. Uživatel již nemusí zasahovat, protože zapínání a vypínání odsávače a nastavení sacího výkonu je automatické. Instalace je jednoduchá. Každý odsávač par vybavený funkcí Con@ctivity je z výroby vybaven bezdrátovým zařízením, které se zapojí do varné desky Miele.

Uživatel na první pohled rozpozná, jak se varné desky Miele ovládají: přístroj se zapne, varná zóna se aktivuje a zadá se číslo odpovídající požadovanému výkonu – vše prostřednictvím dotykového panelu na sklokeramické ploše. V neposlední řadě je k dispozici také funkce Stop&Go: zazvoní-li někdo u dveří, stisknutím kombinace kláves se všechna nastavení přepnou na úroveň 1, takže nemůžete nic připálit nebo rozvařit.

Miele nabízí akční přístroje ve třech provedeních: 60 nebo 75 cm široký model s plochým nerezovým rámečkem a 75 cm široká varná deska pro zapuštěnou vestavbu.

Stáhnout ve formátu PDF