Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 25/2013

Účinný, úsporný a velmi tichý

Gütersloh/Berlín, 4. září 2013. – Nový podlahový vysavač S8 Silence Plus Allergy dosahuje hodnoty hluku pouze 69 dB (A). Je ještě o 2 dB (A) tišší než nejtišší dosud dostupný model, což je další výrazné snížení hladiny hluku. Jako zástupce špičkové řady S8, kterou Miele uvedlo v minulém roce, neopomíjí tento vysavač žádné přání zákazníka co se týče kvality, manipulace a výkonu. V Německu bude k dispozici od letošního podzimu.

S8 Silence Plus Allergy je vybaven energeticky vysoce účinným a speciálně odhlučněným 700wattovým motorem. To z něj dělá nejen velmi tichý přístroj, ale je také šetrný k životnímu prostředí: již dnes splňuje horní hraniční hodnoty pro vysavače třídy energetické účinnosti A, která vstoupí v platnost 1. září 2014. Zároveň zaručuje vysoký čisticí výkon, který zákazníci Miele znají a oceňují u řady S8. Ten zajišťuje vysoce účinný motor společně s podlahovou hubicí AirTeQ, která je speciálně navržena pro nízkowattové vysavače.

Nový filtr AirClean HEPA je novým „tichošlápkem“ v sortimentu Miele a je ideální pro alergiky. Tento filtr odpovídá třídě HEPA 13, takže dosahuje filtrace 99,95 procent a nepropustí do odpadního vzduchu ani ty nejjemnější částečky nečistot a pylu. Nová je také funkce TimeStrip, která informuje o potřebě výměny. Po výměně filtru uživatel stiskne ikonu se zelenou šipkou. Při používání se pak začne zleva doprava posunovat červený ukazatel. Po asi roce používání se ocitne na pravém konci, což indikuje nutnost nahrazení znečištěného filtru.

S8 Silence Plus má elektronické řízení sacího výkonu, které se nastavuje pomocí nášlapného tlačítka plus / mínus. O tišší chod se starají také kolečka DynamicDrive se svými gumovými pneumatikami a tlumiči. Akční rádius jedenáct metrů nabízí velkou flexibilitu při vysávání. A pohodlné navíjení kabelu – po jednom poklepání na nožní ovladač – navine kabel snadno a spolehlivě.

Stáhnout ve formátu PDF