Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 19/2013

Ještě lepší výsledky praní s funkcí PowerWash a inteligentním dávkováním

Gütersloh/Berlín, 4. září 2013. – Nová dimenze čistoty v péči o prádlo má tři pilíře: PowerWash poskytuje lepší provzdušnění prádla. TwinDos pohodlně, přesně a efektivně dávkuje prací prostředek. CapDosing usnadňuje přesné přidávání speciálních pracích prostředků. Výsledkem je prvotřídní, šetrné a pohodlné praní textilií, které tu ještě nebylo.

Technickým středobodem systému PowerWash je doplňkové oběhové čerpadlo, které opětovně vstřikuje vodní lázeň vždy svrchu do bubnu. Kromě toho zvláštní rytmus otáčení bubnu zajišťuje, že prádlo přiléhá ke stěně bubnu, čímž se vytváří tunel. Díky této kombinaci může prací prostředek proniknout do textilie rychle a rovnoměrně. PowerWash takto zvyšuje účinnost praní nejméně o 10 procent, což potvrzuje zpráva nezávislého institutu pro aplikovaný výzkum wfk v Krefeldu. Testování bylo prováděno na příkladu programů pro bavlnu, 40 a 60 stupňů (poloviční naplnění).

A kdo potřebuje čisté oblečení velmi rychle, zvolí program QuickPowerWash, který vypere až pět kilogramů prádla za méně než hodinu. QuickPowerWash není pouhé zkrácení programu, ale jedná se o úplný program, který nabízí skutečnou čistotu.

TwinDos – integrovaný systém dávkování s dvoufázovým účinkem

Miele je také dobře známým průkopníkem v oblasti automatického dávkování pracího prostředku. Již v roce 2006 společnost představila jako první na světě LiquidWash, dávkovací systém pro tekuté prací prostředky, v roce 2010 následoval AutoDos, světově první automatické dávkování tekutých a zároveň práškových pracích prostředků. Na veletrhu IFA 2013 Miele představuje novou kapitolu tohoto úspěšného příběhu: TwinDos, první integrované dávkování tekutých pracích prostředků, které ušetří až 30 procent prostředku a dosahuje vynikajících výsledků nejen u barevného, ale také u bílého prádla.

Tento systém je integrován v dolní části pračky a nabízí prostor pro dvě nádoby s objemem 1,5 l. TwinDos je vůbec první automatický dávkovací systém, který používá dvoufázovou aplikaci tekutého pracího prostředku: za prvé je použit základní prací prostředek (Miele UltraPhase 1), který odstraňuje tuky a bílkoviny. Pak účinnější prací prostředek (Miele UltraPhase 2) odstraní odolné skvrny, jako je červené víno nebo káva. Oba prací prostředky se automaticky dávkují v závislosti na druhu prádla ve vhodnou dobu a ve správném poměru.
Miele je jediným dodavatelem, který v úzké spolupráci s předními výrobci pracích prostředků vyvinul přípravky pro péči o prádlo, které jsou speciálně přizpůsobeny přístrojům Miele, a tím zajišťují optimální prací výkon.

TwinDos je nicméně otevřený systém, který je alternativně vhodný pro všechny obvyklé tekuté prací prostředky nebo aviváže. Také přihrádka pro prací prostředky může být využita neomezeně.

CapDosing – jednoduché zacházení se speciálními pracími prostředky

Požadavky na programy a prací prostředky jsou čím dál více speciální: někdy se doporučuje zvláštní režim zacházení s určitými textiliemi, jindy musí být odstraněno i značné znečištění. Popřípadě chcete jen výjimečně použít aviváž. A jen málokdo chce mít doma různé sady speciálních pracíchm prostředků.

Opět platí, že Miele pomáhá svým zákazníkům inteligentní a exkluzivním řešením s názvem CapDosing, které lze použít u všech praček nové generace W1. CapDosing nabízí méně časté používání speciálních pracích prostředků, například pro vysoce kvalitní outdoorové oblečení s nepromokavou membránou, v praktických kapslích. Totéž platí i pro zvláště účinné přísady nebo aviváž. Tyto kapsle, které se jednoduše umístí do přihrádky pro aviváž, nabízejí pohodlné a čisté dávkování příslušných prostředků.
PowerWash, TwinDos a CapDosing: to je nejlepší výkon s maximálním pohodlím – exkluzivně od Miele.

Stáhnout ve formátu PDF