Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 10/2013

Dokonalost našla své jméno – seznamte se s přístroji Miele Generace 6000

Značka Miele je již více než 113 let synonymem vysoce kvalitních spotřebičů pro domácnost. Dokáže totiž splnit požadavky i těch nejnáročnějších zákazníků, pro něž jsou prioritou kvalita, moderní technologie i nadčasový, sofistikovaný design přístrojů. Každá nová řada spotřebičů Miele proto vzbuzuje velká očekávání – nejinak je tomu u nové Generace 6000. Ta v mnoha ohledech překonává zažité představy o vzhledu i funkčnosti domácích spotřebičů. Pouhého pomocníka povyšují přístroje Miele na designový skvost, který navíc nabízí neuvěřitelnou variabilitu.
Je to Design for life.

Funkčnost a barevná škála přesně podle vašich požadavků Nová řada Miele Generace 6000 překonává předchozí řadu vyšším důrazem na komfort, intuitivnost a především snadnost přípravy pokrmů. Miele opět dostálo pověsti velkého inovátora a tvůrce trendů. Některé funkce či součásti přístrojů totiž naleznete pouze u této značky.

Pro linii PureLine je charakteristické velkorysé využití skla na čelních stranách přístrojů a množství barevných variant, jako je nerezová ocel CleanSteel, minimalistická briliantově bílá,dramatická obsidiánově černá a přirozená Havana hnědá. Přístroje řady ContourLine zase nabízejí až puristický vzhled s využitím nerezových rámů a masivních madel pro významné optické akcenty, a tak je lze ideálně kombinovat v případě tradičních kuchyňských stylů.

Když se vaření stane vášní
S pečicími, parními a kombinovanými parními troubami Miele Generace 6000 se spoustou novinek a praktických detailů se snadno stanete kulinářskými mágy. Jednou z novinek je MTouch, jedinečný dotykový displej pro snadné a rychlé navolení požadované funkce. Ovládání MTouch je snadné a intuitivní, v menu se pohybujete rychle listováním nebo rolováním prstu po displeji a snadno uložíte také veškerá individuální nastavení.

Pečicí trouby nové řady disponují funkcemi, s nimiž snadno vykouzlíte jakýkoliv pokrm. Je libo křupavý chléb či houstičky? Nemusíte už pro ně k pekaři, ale s pomocí funkce klimatického pečení si je můžete připravit doma. Zvýšená vlhkost vzduchu v pečicím prostoru optimalizuje výsledky přípravy jídel, což jistě oceníte při vychutnávání nadýchaného pečiva, šťavnaté pečeně s chutnou kůrkou, zapečených pokrmů či lahodného sufflé. Troubu můžete používat také např. ke kynutí těsta či sušení ovoce.

S bezdrátovým pokrmovým teploměrem navíc jídlo nemusíte hlídat – ukazatel zbytkového času na minutu přesně informuje, kdy bude vše hotovo.

Manipulaci v horkém pečicím prostoru usnadňují výsuvné pojezdy, díky nimž připravovaný pokrm snadno podlijete, obrátíte nebo vyjmete z trouby.

S automatickými programy snadno vykouzlíte více než 100 druhů jídel, např. chléb, koláč nebo maso. Trouba automaticky sleduje proces pečení a přípravu pokrmu, takže výsledkem bude vždy dokonale připravený pokrm. Ani příprava oblíbených jídel není pro troubu Miele problém. Stačí jen zvolit provozní způsob, teplotu a délku přípravy a uložit program, který si kdykoliv můžete znovu navolit.

Jedním z trendů poslední doby je bezesporu důraz na zdravé stravování a kvalitní suroviny. Mimořádně chutný, zdravý a šetrný způsob přípravy pokrmů, při níž se zachovají cenné vitamíny a minerály, nabízejí parní trouby Miele. S novinkou MultiSteam přichází další vývojový stupeň externího vyvíječe páry. Tato technologie zajistí rychlé zahřátí, rovnoměrné rozmístění páry a tím i výborné výsledky vaření. Díky vaření ve třech úrovních současně ušetříte čas a energii, neboť v parní troubě připravíte zároveň maso, zeleninu a přílohy. Automatická příprava menu umožňuje přípravu kompletního menu – parní trouba sama nastaví teplotu, dobu vaření a konec programu. Můžete si rovněž nastavit vlastní oblíbené pokrmy – jednoduše zvolíte provozní způsob, teplotu a délku přípravy, program uložíte a v budoucnu jej kdykoliv znovu navolíte. Předností je rovněž velmi snadná údržba. S automatickými programy snadno připravíte až 150 druhů pokrmů – ryby, maso, zeleninu a mnoho dalšího. Vše se zárukou, že se vám jídlo vždy perfektně podaří.

Ty nejlepší vlastnosti parní a pečicí trouby v sobě spojuje kombinovaná parní trouba. Nekonečné kombinace umožňují perfektní výsledky pečení i vaření. Disponují velkým pečicím prostorem, takže velmi snadno připravíte menu až pro deset osob a bez problémů upečete celé ryby nebo drůbež. Výsledkem je pokrm uvnitř šťavnatý, ale na povrchu s křupavou kůrčičkou, což je typické pro kombinaci horkého vzduchu a vlhkosti. Ovládání usnadňuje výsuvný panel, který pohodlně vyjede stisknutím jednoho tlačítka. Pod ním se ukrývá zásobník na vodu, zásobník na koncentrát
a pokrmový teploměr.

Skvělým doplňkem pak jsou také nahřívače nádobí Gourmet s dotykovým ovládáním a plnovýsuvy pro snadnou manipulaci nebo mikrovlnné trouby.

Zažijte skutečnou svobodu vaření
S novými varnými deskami poznáte, co znamená svoboda při vaření. Zatímco indukční deska FlexTouch umožňuje bez omezení umístění talíře přesně tam, kam chcete, indukční deska PowerFlex vás okouzlí mnohostranným a flexibilním využitím pro různé velikosti nádobí a extra rychlé vaření. Vše korunuje pohodlná přímá volba s centrální číselnou řadou.

Žádná kuchyně se neobejde bez kvalitního odsávače par. Miele nabízí exkluzivně funkci Con@ctivity, která umožňuje komunikaci varné desky s digestoří. Ta automaticky reaguje svým výkonem na právě probíhající proces vaření. Odsávače par disponují také aktivním uhlíkovým filtrem, který na sebe naváže a neutralizuje pachy. Perfektní údržbu umožňují nerezové tukové filtry, které lze snadno vyjmout a umýt v myčce nádobí. Další předností je tichý chod i vysoká míra individualizace. Líbí se vám spíše delší nebo zkosený komín, širší provedení odsávače nebo jiná barva? Ani to není pro Miele žádný problém.

Pro optimální uložení potravin skvěle poslouží chladničky se zónou PerfectFresh, v níž mj. zelenina a ovoce zůstávají mnohem déle čerstvé. Manipulaci s potravinami usnadňuje flexibilní umístění světla, snadnou údržbu zase možnost mýt některé části v myčce. Nepříjemné ruční rozmrazování zcela eliminuje funkce NoFrost. Kombinace chladničky a mrazničky potěší i dalším detailem – oblíbeným integrovaným zásobníkem ledu.

Máte chuť na skvělou kávu? S kávovarem Miele připravíte díky funkci OneTouch for Two jedním stiskem tlačítka hned dvě espressa, cappuccina či latte macchiato. AromaticSystem vykouzlí to nejlepší aroma u kávy a čidlo CupSensor rozpozná výšku šálku a nastaví trysku na správnou vzdálenost. Dokonalý požitek z kávy tak můžete mít kdykoliv, kdy na ni máte chuť.

Zasloužené ceny za design
Vestavné přístroje Miele Generace 6000 byly získaly celek 8 ocenění „red dot design award“. Cena red dot se uděluje od roku 1955 a je považována za jedno z nejprestižnějších designových ocenění na světě. K vítězům patří obě designové řady: PureLine i ContourLine, dále pečicí trouba, kávovar, parní trouba a nahřívač Gourmet v provedení obsidiánově černé, nebo mikrovlnná trouba. Designové prvky Generace 6000 použilo Miele rovněž u chladicícha mrazicích přístrojů, z nichž chladnička K 37472 iD a kombinace chladničky s mrazničkou KFN 37452 iDE obdržely rovněž cenu „red dot award“.

Přístroje Miele Generace 6000 se svými mimořádnými vlastnostmi, funkcemi a jedinečnou variabilitou představují další krok v aktuálním vnímání prostoru kuchyně jako centrálního místa komunikace, kde se s chutí schází rodina či přátelé a kde se odehrávají ty nejpříjemnější zážitky z celého dne.

Stáhnout ve formátu PDF