Tiskové zprávy Miele

Tisková zpráva 7/2013

Miele obdrželo devětkrát cenu red dot Award za vynikající design

Řada ocenění pro vestavné přístroje generace 6000

Gütersloh, 15. března 2013.

Ještě před uvedením na trh byly nové vestavné přístroje Miele (generace 6000) rovnou osmkrát vyznamenány oceněním „red dot design award“. Oceněna byla navíc kombinace pračky a su -
šičky ve věžovém uspořádání pro profesionální využití. Cena red dot se uděluje od roku 1955 a je považována za nejžádanější designové ocenění na celém světě.

Napříč výrobky byly nejprve oceněny obě designové řady generace 6000: řadu „PureLine“ Miele vyvinulo pro otevřené moderní kuchyně. Pro tuto designovou řadu je charakteristický vysoký podíl skla na čelních stranách přístrojů, které lze harmonicky sjednotit s kterýmkoli prostředím kuchyně díky barevným variantám nerezová ocel CleanSteel, briliantová bílá, obsidian černá a havana hnědá. Oproti tomu se přístroje řady ContourLine typicky kombinují s tradičními kuchyňskými styly. Zde přístroje díky své výstižné jednotě tvořené nerezovými rámy a masivními madly vytvářejí významné optické akcenty. Další cenu napříč výrobky dostala kombinace přístrojů v provedení obsidian černá, která se skládá z pečicí trouby, kávovaru, parní trouby a nahřívače Gourmet.

Požitek na nejvyšší úrovni – to jsou nové vestavné kávovary a parní trouby Miele. Špičkové modely CVA 6805 (kávovar) a DG 6800 (parní trouba) si cenu zasloužily ale také díky výjimečným technickým detailům. Oba modely jsou například vybaveny displejem „M Touch“, jenž v konceptu intuitivního ovládání připomíná ovládání chytrého telefonu. Jedinečným detailem u CVA 6805 je CupSensor, který automaticky nastaví výpusť kávy podle výšky sklenice nebo šálku. Jedinečnou vlastností DG 6800 je technologie MultiSteam, která zajišťuje rychlé zahřátí, rovnoměrné rozmístění páry a tím i obzvláště výborné výsledky vaření.

Designové prvky generace 6000, jako senzorová tlačítka s důležitými funkcemi, Miele použilo i u nových chladicích a mrazicích přístrojů. Z nich hned dva dostaly cenu red dot award: chladnička K 37472 iD a kombinace chladničky s mrazničkou KFN 37452 iDE. Obě jsou vybaveny novým osvětlením FlexiLight. FlexiLight je inovativní LED osvětlení skleněných polic, které zajišťuje efektní a rovnoměrné osvětlení prostoru chladničky. Skleněné police jsou nastavitelné do kterékoli zásuvné polohy, což je obzvláště praktické. Vynikajícím detailem vybavení kombinace chladničky a mrazničky je integrovaný zásobník ledu.

K oceněným vestavným přístrojům generace 6000 od Miele patří konečně mikrovlnná trouba M 6260 TC. Tento model disponuje extra velikým pečicím prostorem s objemem 46 litrů. Svým designem stejně jako spektrem použití ideálně doplňuje produktovou řadu Miele.

Od profesionálů profesionálům: Miele s pomocí kombinace pračky a sušičky ve věžovém uspořádání PWT 6089 ukázalo, že i profesionální přístroje pro péči o prádlo mohou vyhrát cenu za design. Pračka a sušička každá při maximálním naplnění pojmou 8 kilogramů prádla. Kvalita Miele se zde představuje již vnějším vzhledem: čelní strana z nerezové oceli, boky nesou barvu octoblau. Podle zvolených programů lze tuto kombinaci pračky a sušičky přizpůsobit mnoha individuálním profilům.

Letos bylo do soutěže v kategorii produktový design přihlášeno přes 4 600 výrobků. Kritérii výběru byly stupeň inovace, funkčnost, formální kvalita, ergonomie, životnost, symbolický a emocionální obsah, srozumitelnost a ekologická udržitelnost.

Stáhnout ve formátu PDF