Kulinářské trendy

Jídlo a pití spojuje – lidi, národy i generace. Jídlo a pití, to je kultura a komunikace, fascinace spojující tradici s modernou. A pod heslem à la carte vám přinášíme novinky, informace a zábavu s tematickým zaměřením na jídlo a pití, vaření a vychutnávání pokrmů a nápojů.

Tunedin - stock.adobe.com

Co je nového?

Co se děje na gurmánské scéně? Co se chystá v metropolích v kulinářské oblasti? Mnoho špičkových mezinárodních kuchařů přikládá stále větší význam regionálnímu původu potravin. Restaurace, které se pyšní řadou hvězd, objevují vegetariány. Ušlechtilá a drahá piva pro gurmány dobývají trh. V posledních letech vzniklo mnoho nových značek ginu, které se výrazně odlišují od těch tradičních. To jsou jen čtyři příklady „kulinářských trendů“, které jsme odhalili a blíže popsali. Zůstáváme stále v centru dění!

Více informací
Curioso Photography - stock.adobe.com

Příběhy jídla a pití

Kde si lze v Singapuru dopřát dobré a autentické jídlo? Jak se peče ryba ve slané krustě? Co servírovat během hezkého večera ve dvou? Čím je zvláštní portugalské Vinho verde? Jak se stal z Dietera Meiera, člena hudební skupiny Yellow, biovinař? To jsou jen některé ze vzrušujících otázek, které zodpovíme v našich Příbězích jídla a pití.

Více informací