Pro mimořádný požitek

Příprava pokrmů metodou sous-vide
Kdo zná výhody přípravy pokrmů metodou sous-vide, ten je smířený i s delším „vařením“. Labužnický zážitek je zaručen! Výhoda této metody spočívá v rovnoměrném „vaření“ s cílem dosáhnout stanovené teploty uvnitř pokrmu. Okrajové oblasti masa nejsou nadměrně připečené. Aroma není znehodnoceno kyslíkem a zůstává zachována také šťavnatost potravin. Přitom lze potraviny vakuovat společně s kořením nebo v marinádě. Chuťové zážitky tak lze vždy znovu zopakovat.
Obzvláště křehké maso
Touto metodou se maso připravuje velmi pomalu při konstantních nízkých teplotách. Je pak mimořádně jemné a šťavnaté. Díky šetrné přípravě se buňky v mase uvolní, aniž by z nich vytekla šťáva. Maso není možné rozvařit. Ten, kdo má rád maso hezky dozlatova, může jej před vakuováním (nebo po něm) krátce opéct.
Charakteristika výbavy v závislosti na modelu