Skutečná posila týmu kuchyňských pomocníků

Tradice a inovace: obměny přípravy pokrmů v páře
Zemí původu dnešní přípravy pokrmů v páře je Čína. V Říši středu je příprava pokrmů v páře po celá tisíciletí nejdůležitější metodou přípravy jídel. Dlouho před naším letopočtem se již zde používaly nádoby s dvojitou stěnou, ve kterých probíhala příprava pokrmů bez kontaktu s tekutinou. Výhody tohoto šetrného způsobu přípravy západní svět dlouho podceňoval. Využitím parních trub Miele můžete tento jedinečný druh vaření konečně používat i u vás doma - snadno, pohodlně a neskutečně chutně.
Proč je příprava pokrmů v páře tak zdravá
Více chuti, více živin: Pokrmy z parní trouby Miele jsou svátkem pro všechny smysly. Především intenzivní a nefalšovaná původní chuť a příjemná konzistence pokrmů vás nadchne stále znovu. Princip přípravy pokrmů v páře je snadný a účinný: horká pára proudí ze všech stran kolem připravovaného pokrmu. Okamžitá tepelná výměna zajistí rychlý proces přípravy bez předvaření. Připravovaný pokrm není ponořený do vody a nedochází tak k jeho vyluhování – chuť i živiny tak zůstanou téměř úplně zachovány. Příprava v páře je šetrná, a proto je vhodná především pro choulostivé potraviny jako je např. měkká zelenina, ryby, ale také maso a brambory.
Charakteristika výbavy v závislosti na modelu