Plus pro vaše zdraví

Vědecké výzkumy renomovaných univerzit v Gießenu a Koblenzi/Landau potvrzují významné výhody přípravy v páře oproti běžným metodám přípravy pokrmů.
Obsah vitamínu C v brokolici
Brokolice z parní trouby obsahuje o 50 % více vitamínu C než vařená brokolice.
Obsah vitamínu C v paprice
Paprika z parní trouby má o 25 % více vitamínu C než vařená paprika.
Minerální látky a stopové prvky v paprice
Paprika z parní trouby obsahuje stejné množství minerálních látek jako syrová paprika. Porovnání: paprika vařená ve vodě má zhruba o 45 % méně živin než v syrovém stavu.
Výsledek - příprava zeleniny
V laboratorních testech byla podle odborného vědeckého bodového systému stanovena čtyři kritéria, která jsou pro kvalitu požitku z jídla rozhodující: vzhled, vůně, chuť a konzistence. Jednoznačný výsledek: příprava v páře je nejchutnějším a nejzdravějším způsobem přípravy zeleniny – a to bez ohledu na to, zda se použijí čerstvé nebo mražené potraviny.
Výsledek - příprava ryb
Při šetrné přípravě v páře si ryba zachová svou strukturu a typickou chuť. Zde je obzvláště patrná smyslová převaha parní trouby Miele.
Charakteristika výbavy v závislosti na modelu