Jak se láska ke kávě objevuje v šálku

Vášeň Matthiase Peterse pro kávu vedla k nové směsi.

Matthias Peters si nedovede představit den bez kávy. Naštěstí ani nemusí – s Miele Black Edition N°1 vytvořil směs, která v jeho případě vždycky zafunguje.

Matthias Peters si nedovede představit den bez kávy. S šálkem tmavého lahodného nápoje začíná každé ráno. Co je jeho hlavním cílem? Čisté potěšení! Jako generální ředitel pražírny kávy Vollmer Privatrösterei přenesl svoji soukromou vášeň pro kávu do své práce. Při pátrání po nové směsi hledal dokonalý komplex všeho – druh, který by chutnal stejně tak dobře jako espresso, café crème nebo latte macchiato.

Tak začal experimentovat a ochutnávat. A poté experimentoval trochu víc. Míchal různé odrůdy, zkoušel je různě pražit, znovu a znovu ochutnával – a neustále měnil recept, dokud nebyl spokojen. Potom vzal svoji směs do společnosti Miele, které se líbilo, co vytvořil. Podle Peterse je však dokonalá káva víc než jen originální směs. Vyžaduje také spoustu času a péče. Jakmile si tedy získal Miele, vrátila se jeho káva zpět do strojů, a on ve své snaze dosáhnout co nejlepšího výsledku pokračoval v dalších ochutnávkách. Dnes tento expert na jemné rozdíly vyrábí ve své pražírně směs Miele Black Edition N°1.

Kávová zrnka šetrně praží, přičemž jim ponechává přesně 20 minut, aby se s prasknutím otevřela, a došlo tak k uvolnění jejich aroma. Matthias Peters se rovněž stará o životní prostředí, proto používá pouze fair trade organickou kávu vypěstovanou v souladu s přírodou. Upřímně věří, že jeho lásku ke kávě lze cítit.

Autor: Maria Berentzen
Video: © Miele