Srolujte níže a dozvíte se více

Doba čtení: 2 minuty

Gurmánské pokrmy doma

S troubou Dialog od Miele je příprava náročného pohoštění na večírek hračka

Naservírujte labužnickou večeři – a ještě si užijte čas se svými hosty! S troubou Dialog vybaví Miele domácí kuchaře spotřebičem, který způsobí v kuchařském umění revoluci.

Lze dokonale upravit filet z tresky zmražený v silném bloku ledu? Na IFA 2017 dodala Miele prezentaci svého nového prémiového produktu, troubě Dialog, nádech magického kouzla. Ryba zmražená v ledovém bloku dosáhla přesně té správné teploty a konzistence, jaké si zasluhuje předkrm v cenami ověnčené restauraci – vše bez roztání ledu v troubě. Šéfkuchaři předváděli tento kousek kulinářské magie naživo na mnoha akcích v Berlíně, kde přinášeli potěšení i požitek pozvaným hostům – včetně světových odborníků v oblasti gastronomie, zástupců tisku a ovlivňovatelů z gastronomické scény.

Technologie a inovace: Jak trouba Dialog od Miele funguje?

Experiment s ledovým blokem by se mohl jevit jako kouzelný trik, tajemství spotřebiče však spočívá v jeho precizní technologii a inovativních prvcích. Co tedy trouba Dialog od Miele s technologií M Chef doopravdy umí? Spotřebič má dvě inteligentní antény, které vysílají přesné množství elektromagnetických vln, což zajišťuje dokonalou tepelnou úpravu potraviny. Současně měří, kolik vyslané energie potravina přijala, a podle toho pak reguluje intenzitu přívodu energie. Mezi troubou Dialog a tepelně zpracovávanou potravinou neustále probíhá přímý dialog. Zatímco klasická pečicí trouba pomalu přenáší teplo zvenku dovnitř, revoluční trouba Dialog připravuje pokrm v celém objemu. Takže například filé bude od okraje až do jádra rovnoměrně růžové.

Co znamená tato revoluční technologie pro domácí vaření?

Inovace v přípravě pokrmů, jednoduchost, úsporu času a vynikající výsledky. Pokud tedy budete chtít připravit maso z jehněčí kýty a podávat se zeleným chřestem a plátky brambor, nemusíte se už snažit stíhat bavit své hosty, chystat chutnou přílohu uvařenou na skus a dokonale připravenou pečeni. Trouba Dialog vám umožní připravit několik surovin s různými dobami přípravy na jediném pečicím plechu. V případě naší večeře zůstává chřest pevný, zatímco maso je křehké a šťavnaté — a vše je hotovo až o 70 procent rychleji než v konvenční pečicí troubě.

Milovníci jemného pečiva a vybraných moučníků mají s troubou Dialog velkou šanci na úspěch. Příprava suflé, francouzských makronek nebo tvarohového koláče cheesecake obvykle vyžaduje velkou dávku trpělivosti a k tomu ještě schopnost správného načasování. Technologie M Chef však nyní obstará tato delikátní těsta a krémové zákusky jenom s tím správným množstvím energie pro zajištění perfektního výsledku.

Patříte-li k těm, kteří dávají přednost rychlé přípravě slavnostního pokrmu s využitím mražených dortů a jiných surovin, potěší vás informace, že trouba Dialog umí rovnoměrně rozmrazit dort od okraje do středu za pouhých 30 minut. Totéž platí pro další mražené potraviny a ryby.

Technologie M Chef pozvedává domácí vaření na zcela novou úroveň

Revoluční způsob tepelné úpravy potravin s technologií M Chef byl navržen speciálně pro potřeby domácího vaření. Trouba Dialog je ideální pro kulinářské experimenty nadšených amatérských šéfkuchařů a pro lidi, kteří rádi pořádají večírky, ale při přípravě zvlášť náročných pokrmů chtějí chytrého technického pomocníka.


Autor: Jessica Seiffert
Fotografie: Miele